Jurnalistul Cristian Tudor Popescu (foto) a declarat la Realitatea TV ca Guvernul Boc a gresit pentru ca nu a ascultat si "alte voci" care ii spunea ca greseste si n-a cautat si alte solutii.
"Situatia nu se imbunatateste pentru ca a trecut timp pana ajungem la aceasta hotarare. Timpul s-a pierdut, iar acum trebuie reformulate legi in Parlament pentru a trece de Curtea Constitutionala si apar imediat dificultatile cu CCR si cu relatiile cu FMI. S-a ajuns aici datorita incapatanarii crude a acestui Guvern. Si daca premierul n-ar fi profesor de drept, este inadmisibl ca o hotarare promovata de Guvern sa fie declarata neconstitutionala ", a declarat Cristian Tudor Popescu.
"Acest Guvern trebuie sa plece, nu sa reduca taxe si impozite. Sa vina alt Guvern care sa reduca taxe si impozite. Acest Guvern nu are capitatul de incredere pentru a gestiona situatia grava in care se afla Romania. Acum avem inca o dovada ca acest Guvern a gresit flagrant prin incapatanarea lui cinica. Au fost o gramada de oameni, jurnalisti, politicieni, oameni din societatea civila, care le-au spus ca este gresit sa tai pensiile", a mai spus Cristian Tudor Popescu la Realitatea TV.
"De ce era nevoie sa ajungem la CCR? E bine ca se ia aceasta hotarare, fie ea si tehnica, din punct de vedere uman era limpede ca aceasta taiere a pensiilor nu se putea face", a conchis jurnalistul.