Social-democratii si liberalii gorjeni au ajuns la o intelegere in privinta sustinerii unui candidat comun la alegerile din Turburea, in turul al doilea urmand sa se confrunte Daniela Ursulescu, de la PNL, si pedelistul Ion Barca.

Pesedistii gorjeni si-au tradat colegii democrat-liberali din alianta aflata la guvernare si au decis ca in turul al doilea de scrutin ce va avea loc pentru desemnarea primarului din Turburea sa o sustina pe candidata Daniela Ursulescu, de la PNL. In primul tur al alegerilor pentru sefia Primariei Turburea, Daniela Ursulescu a obtinut 1.076 de voturi, iar pedelistul Ion Barca, 859. In mod surprinzator, candidatul PSD, Teodor Iloiu, fost primar al comunei, nu a reusit sa stranga decat 267 de voturi. De precizat ca la urne s-au prezentat 2.515 alegatori cu drept de vot din totalul de aproximativ 3.500. Liderii PSD Gorj, in frunte cu presedintele Florin Carciumaru si cu presedintele executiv Ion Calinoiu, s-au declarat multumiti de modul in care se prezinta partidul pe care il conduc, punand esecul de la Turburea pe seama democratiei interne din cadrul filialei judetene a PSD. Astfel, Florin Carciumaru a explicat ca Biroul Judetean de conducere al PSD nu a facut altceva decat sa mearga pe mana organizatiei locale care l-a propus candidat pe Teodor Iloiu.

"Ne sfatuim sustinatorii sa voteze cu Ursulescu"

In timp ce sustin ca sunt tot mai uniti in interiorul PSD, dupa esecul de la Turburea, Calinoiu si Carciumaru se contrazic si declara ca vor lua masuri impotriva organizatiei din comuna respectiva si ii vor retrage sprijinul politic lui Teodor Iloiu. Fiind consilier local, Iloiu isi va pierde, prin urmare, aceasta calitate. Fara sa recunoasca faptul ca s-a inteles cu Dan Ilie Morega pentru un post de viceprimar in Turburea, presedintele executiv al PSD Gorj, Ion Calinoiu, a afirmat ca le va cere sustinatorilor si simpatizantilor PSD sa o voteze, la alegerile din aceasta duminica, pe candidata liberala, Daniela Ursulescu: "In perioada urmatoare, organizatia de la Turburea va fi dizolvata si va avea o conducere interimara, care va pregati noi alegeri. Lui Teodor Iloiu i se va retrage sprijinul politic si va ramane, implicit, si fara postul de consilier. In locul sau va fi urmatorul clasat pe lista la alegerile locale. In ceea ce priveste turul al doilea de scrutin, noi nu avem cum sa nu fim alaturi de cei mai buni si recunoastem acest lucru. Le voi recomanda tuturor celor care au votat cu PSD saptamana trecuta sa voteze cel mai bun candidat. Ne sfatuim sustinatorii sa voteze cu Ursulescu", a mentionat Ion Calinou, presedintele executiv al PSD Gorj, partid care se afla in alianta la guvernare cu PD-L, condus in Gorj de Cosmin Popescu si Ionel Mantog. Decizia liderilor PSD de a sustine un liberal in turul al doilea la Turburea nu este deloc surprinzatoare, avand in vedere ca unul dintre adjunctii lui Calinoiu de la consiliul judetean e tot un penelist, respectiv vicepresedintele Radu Angheloiu.

Morega isi protejeaza noii aliati

La randul sau, deputatul Dan Ilie Morega, presedinte al PNL Gorj, a declarat ca se afla in campanie electorala si i-a criticat dur pe reprezentantii PD-L Turburea, care au folosit mijloace neortodoxe pentru a intra cu Ion Barca in turul al doilea. Morega nu a spus nici un cuvant despre pesedisti, mentionand doar ca acestia s-au laudat degeaba cu Teodor Iloiu. Liderul liberal a cerut sprijinul politiei judetene si l-a amenintat pe inspectorul-sef Salvador Caragea ca-i va cere ministrului de interne sa-l demita, daca nu se va implica in derularea corecta a turului al doilea de la Turburea: "La primul tur, unii umblau cu banii in buzunare si ii imparteau, iar politistii stateau rezemati de masini. Am facut plangeri la Biroul de circumscriptie si cei de acolo le-au trimis la politie. Politistii au venit la noi si ne-au spus ca au gasit niste pedelisti si pesedisti, dar ca sunt la guvernare si se inteleg ei. Vrem ca la turul al doilea sa nu mai vedem incalcari ale legii si sa se desfasoare totul corect. Sa nu ma puna Caragea in situatia sa ii fac o interpelare ministrului Nica si sa ii cer sa il demita. Daca nu se descurca la alegerile dintr-o comuna, ce o sa se intample la prezidentiale?", a intrebat Morega, care s-a declarat extenuat de munca pe care a depus-o pana in prezent la Camera Deputatilor, desi statistica oficiala arata ca se afla in clasamentul alesilor cu cele mai putine prezente la sedinte. Comisarul-sef Salvador Caragea, seful Inspectoratului de Politie al Judetului Gorj, nu a dorit sa comenteze declaratia lui Dan Ilie Morega, mentionand ca nu vrea sa se implice in dispute politice.