Presedintele Colegiului CNSAS, Claudiu Secasiu, a facut un apel ca toate persoanele fizice care, dupa Revolutia din 1989, au intrat in posesia unor dosare de Securitate sa predea aceste documente CNSAS. Secasiu a declarat, dupa intalnirea cu sefii SRI, ca Ordonanta de Urgenta referitoare la CNSAS prevede ca nu doar institutiile trebuie sa predea catre CNSAS dosarele Securitatii, ci si persoanele care au intrat, "prin diferite imprejurari", in posesia unor astfel de documente.
El a sustinut ca CNSAS nu a dat nimanui astfel de documente in original si ca nimeni nu cunoaste numarul celor care au intrat in posesia unor dosare de Securitate. La randul sau, Ticu Dumitrescu a precizat ca a "auzit" din "anumite cercuri serioase" ca "ar fi venit Gelu Voican Voiculescu si ar mai fi predate niste dosare privindu-l pe Corneliu Coposu".
Dumitrescu a mai spus ca ramane "un Toma necredinciosul" in privinta colaborarii CNSAS cu SRI, dupa discutiile avute de membrii Colegiului cu directorul Serviciului Roman de Informatii, Radu Timofte.
Secretarul Colegiului CNSAS, Constantin Buchet, a declarat ca, la intalnirea de ieri, conducerea SRI a fost de acord sa predea CNSAS cartoteca, microfilmele, baza de date, dosarele de personal si procesele-verbale de distrugere a dosarelor Securitatii. (A.M.)