Disperati, dorind sa isi faca mici provizii de hrana, sinistratii doljeni si-au adunat in corturi si chiar sub saltele hrana perisabila. Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj au descoperit ieri cantitati insemnate de alimente, pe care le-au ridicat in vederea distrugerii.
De cateva zile, inspectorii OJPC Dolj verifica principalele puncte comerciale din jurul localitatilor afectate de inundatii. Controalele au continuat cu ajutoarele primite de catre sinistrati. "Am avut surpriza sa descoperim in corturi sau chiar sub saltele provizii de hrana, care deja risca sa se altereze. Ajutoarele primite constau in special din marfa perisabila, care, daca nu este pastrata la temperaturi scazute, risca sa puna sanatatea oamenilor in pericol. Oamenii sunt disperati, incearca saracii pe cat posibil sa pastreze un baton de salam sau oua pentru copilasi, insa le-am explicat ca micutii se pot imbolnavi daca mananca aceasta hrana. In ultimele trei zile am fost nevoiti sa retragem de la consum numeroase alimente, am fost nevoiti sa verificam fiecare sinistrat in cort, pentru ca ascunsesera alimente chiar si sub saltele", a mentionat Gheorghe Marinescu, director executiv al OJPC Dolj.
Reprezentantii de la Protectia Consumatorului au precizat ca impreuna cu echipe de inspectori ai Directiei Sanitar-Veterinare, dar si ai Directiei de Sanatate Publica verifica permanent zonele afectate de inundatii.