Fostul premier Adrian Nastase sustine ca amenintarile cu retragerea sprijinului politic al PSD pentru el sunt de acelasi tip ca acelea care au fost facute anul trecut la adresa lui Ion Iliescu si spera ca este vorba doar de "neintelegeri" pentru ca partidul nu are de castigat prin plecarea lui.
Intrebat, la iesirea de la audierile de la DNA, despre eventuala retragere a sprijinului politic, Nastase a apreciat ca este vorba despre doua lucruri diferite: "conducerea partidului si partidul in sine, care inseamna mult mai mult". El a aratat ca problema sa nu este relatia cu partidul, ci cu unii dintre membrii PSD. Referindu-se la declaratia liderului PSD, Mircea Geoana, potrivit careia ar trebui "sa puna mana la portofel" pentru a acoperi la stingerea datoriilor partidului, Nastase a replicat ca in perioada 2000-2004 s-a ocupat de finantele partidului "destul de bine", in sensul ca numai cotizatiile au insemnat aproximativ 250 de miliarde de lei in 2004, ceea ce se poate verifica in rapoartele Curtii de Conturi.
Intrebat despre scandalul legat de datoriile PSD din campania electorala, fostul prim-ministru a raspuns ca nimeni nu trebuie sa ajunga la DNA pentru campania electorala deoarece sunt probleme comerciale, care trebuie rezolvate in cadrul instantelor civile si nu in cadrul celor penale. (A.M.)