Conservatorii si-au luat in mod public angajamentul ca-i vor sprijini pe pensionarii cu venituri mici in lupta lor pentru o viata mai buna. In acest sens deputatul conservator Bogdan Ciuca a anuntat ca parlamentarii PC fac eforturi sa rezolve una dintre problemele batrinilor cu venituri mici. “O problema cu care se confrunta o parte dintre pensionari este aceea ca, in conformitate cu legislatia de pina la 1968, in cartile lor de munca nu erau mentionate decit numele si functia, dar nu si salariul. Asa era legislatia atunci”, a declarat Ciuca.

Deputatul a mai aratat ca in momentul de fata Ministerul Muncii ia in calculul pensiei pentru acea perioada salariul minim pe economie. “Exista un proiect legislativ semnat de deputatul PC Lia Ardelean in care i se propune Guvernului sa ia ca baza de calcul in acest sens salariul mediu pe economie. La aceasta ora ministerul trimite un pensionar de 70 de ani, care nu mai are rabdare, sa mearga la arhiva intreprinderii in care a lucrat si sa identifice eventuale documente justificative. Multe dintre intreprinderi nici nu mai exista, iar pensionarii nu au resurse pentru a lupta cu birocratia”, a precizat acelasi Ciuca.

Parlamentarul galatean a mai spus ieri si ca va incerca sa-i ajute pe cei din Alianta Pensionarilor sa organizeze o actiune de protest pe strazile Bucurestiului. “Pensionarii mi-au spus ca cei de la Primaria Generala a Capitalei le pun piedici. Eu voi incerca sa-i ajut”, a incheiat deputatul.

Dublu protest pe 23 noiembrie

Saptamina viitoare atit pensionarii de la Galati, cit si cei de la Suceava, vor iesi pe strazi pentru a protesta impotriva Puterii. “Ne-au spus cei de la Asociatia 'Bucovina 2000' ca vor sa protesteze in acelasi timp cu noi. Ne-au mai spus ca primarul lor, care este membru al PNL, nu vrea sa le dea autorizatie de protest. Acum incercam sa gasim o solutie legala pentru ei”, ne-a declarat Toader Cristea, vicepresedintele Aliantei Pensionarilor din Galati.

Reprezentantul pensionarilor galateni ne-a mai spus si ca i-a adresat o scrisoare presedintelui PC, Dan Voiculescu. ”Ii cerem liderului conservator sa ne ajute in lupta pe care noi o ducem pentru ca toti batrinii iesiti la pensie sa aiba o viata usoara”, ne-a mai spus Toader Cristea.

Pensionarii galateni au crezut in promisiunile conservatorilor si acum asteapta ajutor in lupta pe care ei o duc cu Guvernul. In scurt timp vom vedea daca batrinii au un tovaras serios in razboiul lor sau au parte de o noua “teapa” electorala.