Obligata de guvern sa preia din acest an acordarea ajutoarelor pentru incalzirea locuintelor, Primaria Craiova a intrat in alerta, deoarece posibilii beneficiari nu au habar ce ar trebui sa faca pentru a primi banii de la stat. Vazandu-se obligati sa preia sarcinile indeplinite, pana in acest an, de Directia pentru Dialog, Familie si Solidaritate Sociala Dolj, edilii au intrat in criza de timp, uitand sa-i anunte pe craioveni care este noua procedura pentru acordarea ajutoarelor. Abia ieri acestia le-au comunicat si celor in cauza schimbarile care au intervenit.
Potrivit viceprimarului Sorin Iordache, fiecare asociatie de proprietari va primi cereri si declaratii pe propria raspundere de la familiile si persoanele singure cu venituri nete de pana la cinci milioane de lei/membru de familie.
Beneficiarii sunt obligati sa depuna formularele la asociatie pana pe 25 octombrie, reprezentantii acesteia urmand sa le aduca la sediul Regiei Autonome de Termoficare (RATf) din strada Mitropolit Firmilian, nr. 14, pana pe 30 octombrie.
"De astazi (luni - n.r.) s-a inceput distribuirea formularelor, iar delegatii asociatiilor de proprietari va trebui sa se prezinte cu un borderou in care sa fie stipulati beneficiarii. Numarul acestora ajunge la 367, deci nu credem ca va fi prea multa inghesuiala.
In schimb, situatia este alta in cazul persoanelor care au dreptul la ajutoare pentru incalzirea locuintei cu gaze naturale. Acestea vor primi cereri tip de la SC Distrigaz Sud, pe care le vor aduce la aceeasi adresa, strada Mitropolit Firmilian. Deoarece ne asteptam ca din cei 35.000 de utilizatori, cel putin 10.000 sa solicite ajutoare, am hotarat sa facem programari in functie de litere, pentru fiecare zi", a declarat Sorin Iordache.
Beneficiarii cu initiale A, B, C, D isi vor depune cererile in fiecare zi de luni, cei cu E, F, G, H - marti, cei cu initialele I, J, K, L - miercuri. Pana pe 30 octombrie se vor prezenta in fiecare joi persoanele cu literele M, N, O, vineri - P, R, S, T, T, iar sambata U, V, X, Z.