Andrei Alexandru are o rubrica in ziarul online Ultima ora. Rubrica este intitulata "De la prima ora, la ultima ora". Puteti citi in continuare postarea din 9 februarie 2011.
• Sondajele din ultima vreme sunt ingrijoratoare pentru PDL, asa ca, acum, pe ultima suta de metri, "baietii destepti" aduna bani albi pentru zilele negre ce vor urma, ca furnicutele. Am aflat din presa unor moguli, ca ultimul intrat pe lista favoritilor lui Basescu, Liviu Negoita, primarul sectorului 3, a preluat reteta fericirii si incearca sa-l ajunga din urma pe Videanu la capitolul avere obtinuta pe cai cinstite. Dupa indelungi cautari, a descoperit un furnizor, care-i vinde materiale de constructie de 10 ori mai scumpe decat pretul pietei. Cam slabut. Videanu lua si mai scumpe. Despre Falca, nu mai vorbim. Mai ai de invatat, Livache ! Trebuie sa te perfectionezi, daca vrei sa ajungi presedintele PDL sau prim ministru. La voi in partid pretentiile sunt mari.
• Vasilica taica, nu vrei sa te potolesti. Cum sa n-asculti, tocmai tu, ordinele lui Zeus ? E vorba de Vasilica Blaga. Ia, citeste tu "Romania libera" de azi, sa vezi cum te face carne de mititei Sabina Fati, o veche tovarasa de lupta a tovarasului Basescu, care s-a inrolat in miscarea muncitoreasca cu foarte multi ani in urma, cand era tanara. Ai grija Vasilica ! Gurile rele spun, ca toata povestea asta cu vamile te are drept tinta pe tine, fiindca prea te dai mare in partid. Doar ai lucrat cu Basescu. Stii bine, ca n-are mama, n-are tata, are doar patrie adorata, atunci cand e vorba de interesul national. Ce-ti trebuie tie, sa te certi cu Zeus ? Uite, Bacon-schi ! E baiat gigea, a facut frumos la Udrea si acum spune ca se vrea ales "unul dintre primvicepresedintii" PDL. Ca sa vezi ce aiureala ! "Unul dintre primvicepresedinti", adica, ei vor avea mai multi primvicepresedinti: primul primvicepresedinte, al doilea primvicepresedinte, al treilea... Apoi, urmeaza primul vicepresedinte, al doilea vicepresedinte, al... Dupa aia vin secretarii. Mai multi ca primvicepresedintii si vicepresedintii la un loc. Nu prea mai au ei sustinatori, dar sefi peste nimic au o gramada deschisa, ca la rugby.
• Altfel, Bacon-schi corespunde standardelor PDL. Face ca Roberta la numaratoarea voturilor. Cand era ambasador la Paris, romanii de acolo votau cate 2 pe secunda in favoarea lui Basescu, iar voturile pentru Geoana erau stampilate de mai multe ori, sa fie valabile si la urmatoarele alegeri.
• Am citit cu atentie interviul lui Bacon-schi publicat azi de "Romania libera" si o spun cu parere de rau. Concluzia e ca tovarasul Bacon-schi are o pregatire de lupta si politica nesatisfacatoare, sumara, deficitara, o atitudine defetista si chiar sectara, incompatibila cu calitatea sa de membru de partid. Zice el, ca PDL a actionat pe baza mitei electorale si a clientelismului. Urat din partea ta. Inteleg sa-ti faci autocritica, cand vorbesti despre tine in cestiunea cu clientelismul, da’ sa dai tu cu mita in partid ? E peste poate, mon cher. Ma-ntelegi ? Și nu-ti permit ! Iti dau palme !
• Uite, Videanu, spre exemplu ! Stie ce dosare penale grele il asteapta in Justitie si cum a auzit ca Zeus e nemultumit de prestatia "stelelor" din PDL, cum a iesit la televizor si a spus tot, tot ce-l duce pe el mintea, cand nu-si mai cumpara inca o vila: "PDL a crescut in sondaje cu 8% intr-o luna." Am luat imediat plaivasul si am socotit pe degete. Daca PDL a crescut cu 8% intr-o luna, cu cat o sa creasca pana la alegeri, adica peste 18 luni ? Cu 144%, la care adaugam cat are acum, 15%. Rezulta 159%, ceea ce ii va permite sa formeze guvernul si fara UDMR. Cu asa un scor poate sa schimbe si Constitutia, asa incat Basescu sa ramana la Cotroceni ca Mubarak.
• S-a apucat insa cartita PDL-ului la Cotroceni, Sebastian Lazaroiu, sa-l contrazica pe Videanu, cum ca asa o crestere nu ar fi posbila. Altu’ care vorbeste fara sa cunoasca. Pune mana si citeste, baietica ! Intreaba-ti colegii academicieni. Du-te la Roberta si intreab-o cat fac 171 minus 80 si o sa-ti spuna, ca fac 0, pentru ca 171=80. Se vede ca ai facut doar facultatea, dar n-ai trecut pe la liceu.
• O alta stea din PDL, care a iesit din transee la chemarea strabunilor si a Conducatorului iubit, a sarit la beregata lui Ponta. Este chiar ea, Raluca Turcan, nevasta sotului ei si sefa peste cultura, televiziune si radio la Camera Deputatilor, dat fiind ca este culta, televizata si radiodifuzata. "Declaratiile lui Victor Ponta despre depolitizarea TVR nu pot fi tratate cu seriozitate, in conditiile in care PSD s-a opus permanent propunerilor de depolitizare a televiziunii publice, iar proiectul initiat de mine pentru depolitizarea SRTV si SRR a fost macelarit in Parlament de partidul domnului Ponta." Asa tanara si n-are tinere de minte. Proiectul initiat de ea a cazut la Senat, pentru ca era atat de prost si nerealist, incat nu l-au votat nici colegii de partid, nici colegii de coalitie, iar renumita societate civila impreuna cu sindicatele din Radio, TVR si Mediasind i-au recomandat sa mai studieze problema, inainte s-o faca pe reformatoarea.