Deputatii au aprobat propunerea de infiintare a unei comisii de ancheta in cazul ministrului Turismului, Elena Udrea, cu 103 voturi "pentru", si niciunul "impotriva".
Comisia urmeaza sa ancheteze modul in care s-au cheltuit banii publici - in ce masura si in proportie - la Ministerul Turismului in mandatul Elenei Udrea.
Elena Udrea a declarat ca-si va trimite subordonatii din minister in fata comisiei parlamentare de ancheta, pentru a explica modul in care s-au cheltuit banii la Ministerul Turismului.
Ea spune ca decizia PSD de a sustine infiintarea comisiei alaturi de PNL nu o surprinde si ca totul face parte dintr-o strategie de precampanie pentru Cotroceni, in care ministrii PD-L sunt tinte. Ea a sugerat ca s-a reactivat grupul celor 322 impotriva sa, aluzie la suspendarea presedintelui Basescu.
Infiintarea unei comisii parlamentare pe modelul Monica Iacob Ridzi si in cazul ministrului Turismului, Elena Udrea, a fost solicitata de deputatii PNL si PSD, in urma dezvaluirilor aparute in presa privind risipirea banului public la Ministerul Turismului.