Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, ca PDL trebuie sa-si "linga ranile", sa "traga concluziile cuvenite" si sa se redreseze. Victoria USL a transformat "peste noapte" PDL intr-un partid mic si a reprezentat si o respingere "a domnului Basescu, care si-a pus amprenta asupra politicii Guvernului din ultima perioada", a precizat Iliescu.
"In istoria unui partid sunt diferite momente. Daca nu trag concluziile cuvenite, acum ar trebui sa isi linga ranile dupa o batalie pierduta, pentru ca este o lectie usturatoare pe care au primit-o de la cetateni. Orice partid poate sa se redreseze daca ia in serios semnalul primit de la cetateni, daca nu risca sa dispara", a precizat Iliescu.
De asemenea, el a sustinut ca democrat - liberalii au in spate o istorie si ar trebui sa "se aseze cu seriozitate sa invete si sa se pregateasca" pentru ca in urmatoarea perioada sa "slujeasca mai bine treburile obstei".
Fostul sef de stat a apreciat ca batalia politica trebuie sa fie in slujba si interesul cetateanului. "Nu trebuie sa tratam de pe pozitii de dusmanie. Suntem adversari politici, dar in ultima instanta fiecare vrea sa slujeasca mai bine interesele tarii. Uneorii, oamenii isi pierd busola cand ajung la putere. Si asta e penalizat de catre cetateni", a mai declarat Ion Iliescu.