Blogul Roxanei Iordache: DESPRE DECIZIA CURTII CONSTITUTIONALE SAU CUM VA INCERCA PUTEREA SA INTOARCA O DECIZIE DE DREPT IN FAVOAREA FRAUDEI ELECTORALE: COMASATE IN IUNIE?

Cand azi, ca si saptamana trecuta, am intuit decizia Curtii Constitutionale de neconstitutionalitate a legii comasarii alegerilor, am avut in vedere mai multe considerente.
Si faptul ca nu mi-am axat prognoza pe un singur considerent, unul si intrinsec, anume, cel care tine de Drept, reflecta starea de fapt actuala in care, in mod inacceptabil, diferite variabile extrinseci Dreptului determina, inca, decizii ale unor magistrati.
1. Am mai spus-o si sustin in continuare ca institutia Curtii Constitutionale e parazitara, o excrescenta maligna a politicului pe corpul puterii judecatoresti. Instutia si-a jucat azi - cum vom vedea, la doua capete - existenta postelectorala, dupa amanarea anterioara a deciziei pe motivul grosier ca are nevoie de date financiare de la guvernanti - o rusine pentru statutul de magistrat. Curtea Constitutionala se impune desfiintata, rolul ei apartinand de drept Inaltei Curti de Casatie si Justitie - din care, sigur si magistratii care alcatuiesc azi C.C. aspira sa faca parte.
2. Cu alte cuvinte, Curtea Constitutionala "s-a scos", azi, atat fata de Drept, cat si fata de putere, opozitie si protestatarii din strada.
3. Nici nelegiuirea privind uciderea cateilor, nici nelegiuirea privind comasarea alegerilor n-ar fi fost declarate neconstitutionale de catre magistratii puterii, fara presiunea strazii. Romanii se pot felicita, e senzational cand mamaliga explodeaza.
4. Pseudoreabilitarea imaginii C.C. serveste regimului Basescu prin faptul ca guvernantii pot intoarce decizia in favoarea lor, continuand tentativa de frauda. Cum? Simplu. Pot reface constitutional actul normativ fraudulos, ca sa-i dea valoare de drept si in acelasi timp sa-l foloseasca nelegiuit.
Adica, avand in vedere motivatia Curtii - veti vedea, luni - ca amanarea alegerilor locale peste mandatul prevazut de lege este neconstitutionala, deci legea se retrimite pentru rectificare. Iar PD-L va reface legea in asa fel incat comasatele sa aiba loc in iunie, cand expira mandatele alesilor locali.
Pana atunci, ei si-au propus masuri de prostire electorala: readucerea salariilor si a pensiilor la nivelul de la care au fost taiate - cum anticipam atunci, ca sa fie restabilite electoral, compromiterea opozitiei prin toate mijloacele, inclusiv judiciare, lansarea de sondaje masluite de natura sa pregateasca psihologic frauda. Si alte forme de mituire si inselatorie.
Am mai spus si asta, parlamentarii USL trebuie sa ramana, deocamdata, in Parlament si sa dejoace mizeria. Si - asa cum prea bine stie cel ce a propus-o, anume, domnul Antonescu - exista multe forme de demisie. Eficienta. Dar pe aceasta tema vom dezbate intr-o postare viitoare, deci, v-as ruga sa nu comentati pe tema asta. Protestatarii strazii sunt inteligenti, nu ne raportam la fraierii sau infiltratii printre ei. Ar fi o prostie si o pierdere de vreme. Iar faptul ca sunt si prosti - cu atat mai prosti, cu cat doctoranzi - printre ei s-a vazut la Sinteza lui Gadea, care s-a pacalit cu feministe stupide.
P.S. Ba da, exista totusi si feministe destepte, printre care si matusa-mea, care a scris istoria emanciparii femeii in Romania.