Inpolitics publica articolul "Razbunarea Robertei: epurare politica masiva la Camera Deputatilor ", pe care il puteti citi in continuare.
'Roberta Anastase pregateste o razbunare crunta la adresa opozitiei pentru sicanele la care este supusa: in sedinta de azi a Biroului Permanent s-a votat o actiune care va declansa o epurare politica de proportii in structurile parlamentului.
Biroul Permanent al Camerei Deputatilor s-a intrunit azi in prima sedinta dupa regulamentul nou, votat ieri de plen si publicat deja in Monitorul Oficial, care permite adoptarea unor decizii in absenta cvorumului de sedinta. Altfel spus, daca Roberta se convoaca pe sine in sedinta de birou si ia o decizie, aceasta este validata. Pe baza noului regulament si in absenta reprezentantilor opozitiei din Birou, pedelistii au decis prin vot angajarea unei firme private, KPMG, specializata in consultanta si audit, care va declansa o evaluare a tuturor angajatilor Camerei si va realiza un raport complet. Motivul oficial este dorinta de eficientizare a Camerei, considerata supradimensionata, iar raportul firmei in cauza va sta la baza unor concedieri sau realocari de persoane. Dupa cum ne-au declarat surse din Birou, insa, adevaratul scop este epurarea politica a oamenilor apropiati actualei opozitii, pentru ca PDL si aliatii sai sa obtina controlul deplin al Camerei. Un exemplu concret este cazul Ilenei Maria Luncan, apropiata de PSD, care detine postul de secretar general adjunct si care va fi inlocuita, se pare, cu un reprezentant al UNPR, in timp ce scaunul similar lasat liber de pesedistul Valer Dorneanu, va fi acordat UDMR. Gratie schimbarii regulamentului si a preconizatei epurari politice de care vorbeam, prezenta opozitiei in parlament, din acest moment, practic, nu se mai justifica, alesii putind, foarte bine, sa-si ia concediu pina la finele mandatului.'