Constiinta unui Liberal de Stanga: Care ruptura?

N-am avut chef de scris zilele astea, care au continuat mizeria politicii romanesti. Eu, de mizeria asta sunt satul pana peste cap. Nu ma apucam de scris daca nu vedeam ca toti o tin langa cu "ruperea PDL de traian basescu", tampenie care face din blaga un veritabil anti-basist! Hai sa fim seriosi! Ne batem singuri joc de noi, daca ajungem sa credem propaganda asta jegoasa!
blaga nu a fost si nici nu va fi vreodata altceva decat un apendice al sistemului ticalosit, organizat si condus de traian basescu, si asta nu de ieri, de azi. blaga a avut ce a avut-ca intre timp i s-a blegit fermitatea-cu Fecioara din Plescoi. udrea a fost, in felul ei inimitabil, piaza-rea a pedelicilor. Esecul PDL a inceput de la Bucuresti, unde tartor a fost ea, in ultimii ani. blaga nu a avut nimic impotriva lui basescu, cel care l-a facut principalul sau consilier prezidential, apoi ministru de interne, si chiar sef al PDL. Se cunosc prea bine, si se santajeaza reciproc.
Dupa alegerile de sambata trecuta, si dupa un scurt popas pe la Realitatea Tv, a mai auzit cineva de el? A mai scos blaga vreun diftong? La fel, dupa comedia aia de la perdeluta, si dupa ridicolul "nasterii" Miscarii Populare, a mai zis basescu ceva de PDL si de blaga? Pana si Nutica ramane in partid, sa-l reformeze din interior!
basescu NU s-a rupt de PDL, si nici PDL de basescu. Dupa ce basescu si-a consumat criza de nervi, determinata de refuzul partidului de a accepta in fruntea lui un om care se identifica pana la confuzie cu sine, dar nu pentru ca ar vrea sa scape de el, ci pentru ca ar prefera originalul unei copii proaste, au inceput toti sa gandeasca realist, si la rece. Si le-a dat cu minus, daca se rup unii de ceilalti. Miscarea Populara s-a nascut in deplin ridicol, si a murit imediat dupa nastere, alta constructie "de dreapta" nu se vede la orizont, si daca nu trag toti la vasle si nu dau apa cu canciocul, se duce dracului sandramaua cat ai zice "udrea"!
Sigur, situatia asta nu va face din PDL un partid normal, si nici nu-l va determina sa performeze. Caderea va continua, chiar si daca USL va face greseli la guvernare. Procesul de impacare a PDL cu cetatenii romani va fi lung si complicat. PNT-CD nu a reusit sa faca asta. PDL spera ca acest lucru se va petrece si in conditiile in care ramane legat de basescu. De unde nevoia unei impacari a lui basescu cu romanii. Lucru prea putin probabil, cata vreme presedintele Romaniei continua sa se poarte ca ultimul derbedeu politic, sa ignore agenda publica, sa provoace conflicte, sa se certe cu toata lumea si sa jigneasca pe toata lumea.
PDL ar putea continua si fara basescu, doar ca nu are inca liderul care sa provoace aceasta necesara ruptura, adica unul nesantajabil. De fapt, de asta tace blaga: pentru ca basescu a inceput deja sa-l santajeze. Intrebarea este: exista cineva nesantajabil, capabil sa se puna in fruntea PDL? Ma tem ca nu. Si atunci? Atunci isi vor consuma frustrarile in grup, si vor continua impreuna. Pana unde? Pana la distrugerea partidului, cel mai probabil. Ar fi fost altfel cu udrea? Da, in sensul in care PDL s-ar fi prabusit si mai repede decat sub conducerea lui blaga. In fond, alegandu-l pe blaga in locul lui udrea, pedelistii au ales doar o lunga agonie...