Emil Boc, presedintele interimar al PD, a declarat ieri ca Biroul Permanent National (BPN) al partidului a luat in discutie modificarile de regulament propuse de grupul parlamentar democrat in cadrul discutiilor de la Predeal, de saptamana trecuta.
Emil Boc a precizat ca aceste modificari se refera la accesul reprezentantilor mass-media la sedintele comisiilor parlamentare “ca regula, si nu ca exceptie, asa cum este in momentul de fata“, si la instituirea “orei ministeriale“.
In legatura cu acest din urma aspect, Emil Boc a precizat ca este de datoria Guvernului de a veni in Parlament cel putin o data pe luna, pentru a raspunde interpelarilor senatorilor si deputatilor. Boc a mentionat ca aceste moficari vor fi discutate in primul rand cu colegii liberali si ulterior cu ceilalti parteneri de guvernare si vor fi concretizate intr-o propunere de modificare a Regulamentului Camerei Deputatilor.
In legatura cu cazul presedintelui Consiliului Judetean Buzau, democratul a declarat ca BPN a luat decizia de schimbare a sanctiunii initiale, de retragere a sustinerii politice, in avertisment, ca un semnal cu privire la gestionarea banilor publici. Intrebat despre nominalizarea din partea PD a unui candidat la functia de primar al Capitalei, Emil Boc a declarat ca sunt mai multe propuneri. El a adaugat ca acestea nu au fost discutate la nivelul BPN de ieri, iar chestiunea ramane inca la nivelul Organizatiei Municipale Bucuresti a PD.