UDMR a avut timp de patru zile conducerea Loteriei Nationale. Ceea ce ei castigasera de la liberali au pierdut insa in favoarea democratilor, in cadrul negocierilor de duminica. UDMR-istilor le-au ramas doua posturi de secretar de stat si doua pozitii de vicepresedinte la agentii nationale.
La ultima runda de negocieri pentru impartirea posturilor ramase vacante in urma retragerii conservatorilor de la guvernare, PD a obtinut functiile de secretar de stat la Educatie, Cultura, Sanatate si Finante, care se adauga la lista pe care se afla Agentia pentru Sport si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului. In cursul acestor negocieri, democratii si-au adjudecat si conducerea Loteriei Nationale. UDMR obtinuse initial Loteria Romana de la PNL, in perioada in care liberalii nu revendicasera inca Ministerul Economiei si Comertului. Dupa pierderea Loteriei, UDMR a ramas cu postul de secretar de stat de la MEC, cu cel de la Tehnologia Informatiilor, precum si cu functiile de vicepresedinti la Agentia Nationala de Turism si la Agentia IMM-urilor si cooperatiei.

Fostii membri ai PC, inca pe functii

Mai multi membri ai Partidului Conservator au trebuit sa decida in aceasta perioada daca vor sa ramana in partidul lui Dan Voiculescu sau vor sa-si pastreze functiile. Unii au preferat cea de-a doua optiune, iar acest lucru a incurcat oarecum distribuirea posturilor considerate vacante. Postul de secretar de stat la Ministerul Culturii este ocupat in continuare de Adrian Lemeni. Desi nu era membru PC, dar ocupa postul ce-i revenea acestei formatiuni, acesta a preferat functia guvernamentala, hotarandu-se pentru varianta dezicerii de partid. Un alt post ocupat in continuare este cel de secretar de stat in Ministerul Educatiei, pe care se afla fostul conservator Dumitru Miron. In aceeasi situatie se gaseste si functia de secretar de stat din MEC, detinuta inca de catre Darius Mesca.
Alti fosti conservatori care au preferat demisia din partid in favoarea pastrarii pozitiilor in cadrul Guvernului sunt Ioana Nedelcu - vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC) si Jean Catalin Sandu, vicepresedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului. Vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, Livia Sima, o alta membra a PC, care a preferat sa-si pastreze functia, a fost demisa de premier. (Carmen Corbu)