Partidul Social Democrat se dovedeste a fi, inca, cea mai puternica formatiune politica la nivel de comunitati locale. Pe locul doi, la o distanta considerabila, se afla Partidul Democrat. In acest sens presedintele PD Galati, secretarul de stat Mircea Nicu Toader, a prezentat, simbata, situatia rezultata in urma depunerii de catre primari a declaratiilor de apartenenta politica.

Mai exact, liderul democratilor galateni a aratat ca PSD are 1.252 de primari, reprezentind 40% din total, PD are 790 de primari, 26%, PNL - 647 primari, 21%, UDMR - 195 de primari, 6%, iar alte partide - 208 primari, reprezentind 7%.

Acelasi secretar de stat a aratat ca, la capitolul “alte partide” intra Partidul Noua Generatie - 12 primari, Partidul National Taranesc Crestin Democrat - 12, edilii independenti sint in numar de 103, iar Partidul Conservator are 81 de primari.

In ceea ce priveste judetul nostru, tot Partidul Social Democrat se afla pe primul loc. Astfel, PSD are 23 de primari, PD are 17, 12 edili de comuna sint de la PNL, Partidul Conservator are doar 9 primari, in judet existind si un edil independent.