PD va cere in instanta constatarea incetarii Protocolului Aliantei D.A., urmare a anuntului premierului Calin Popescu-Tariceanu de realizare a unei noi echipe guvernamentale formata din PNL si UDMR, a anuntat liderul PD, Emil Boc.

Emil Boc a declarat ca PNL a indeplinit in sfarsit visul PSD de a destrama Alianta. "PNL a rupt Alianta D.A. PD a facut tot ce i-a stat in putinta sa mentina Alianta PNL-PD. Domnul Tariceanu s-a grabit sa anunte decesul Aliantei si sa spuna nu mai are resurse sa guverneze. Domnul Tariceanu s-a grabit sa inmormanteze Alianta, cosmarul declarat al PSD. PNL practic a indeplinit visul PSD, distrugerea Aliantei D.A.", a declarat Boc. Liderul democrat a precizat ca PD va solicita luni "constatarea in instanta a ruperii Protocolului de catre PNL, prin deciziile prim-ministrului, care sunt in contradictie flagranta cu prevederile Protocolului". "PNL a mintit si inselat electoratul Aliantei D.A., preferand in locul Aliantei PNL-PD, alianta PNL-PSD. Votantii Aliantei PNL-PD au fost tradati de PNL si de domnul Tariceanu. PD ramane mostenitorul Aliantei D.A.", a mai spus Boc.

"Avem niste obiective pe care ni le-am asumat"

Totodata, vicepresedintele PNL Teodor Melescanu a declarat ieri ca liberalii nu vor solicita denuntarea Protocolului Aliantei PNL-PD, subliniind ca liberalii doresc sa duca la indeplinire obligatiile asumate.
"Din punctul nostru de vedere, Protocolul Aliantei PNL-PD nu a fost denuntat, in orice caz nu de catre noi. Doresc sa adaug ca PNL nu va cere in instanta denuntarea acestui protocol, pentru ca avem niste obiective pe care ni le-am asumat, iar obligatia este sa le ducem mai departe", a declarat Melescanu.

"Protocolul Aliantei PNL-PD nu se rupe"

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a declarat ieri, dupa ce a anuntat ca a trimis conducerii Parlamentului scrisoarea cu componenta noului Guvern, din care PD nu face parte, ca protocolul Aliantei D.A. "nu se rupe". Intrebat daca protocolul Aliantei D.A. va fi rupt, Tariceanu a negat. "Protocolul Aliantei nu se rupe", a spus liderul PNL. Scrisoarea premierului Tariceanu privind restructurarea Executivului si lista noilor membri ai Cabinetului a sosit ieri la Parlament. Componenta noului Guvern, format din PNL si UDMR, a fost votata in Biroul Politic al liberalilor.Conform prevederilor Legii partidelor, Alianta Dreptate si Adevar PNL-PD se poate desfiinta printr-o hotarare a Tribunalului Bucuresti, singura institutie care poate opera modificari in Registrul aliantelor politice.