Colegiul Director al PD-L, care urmeaza sa aiba loc luni, va discuta oportunitatea initierii unei motiuni de cenzura si va valida listele de candidati ai partidului pentru toate colegiile uninominale, au declarat pentru Mediafax surse din conducerea democrat-liberala.
Liderii democrat-liberali au convocat reuniunea Colegiului Director al PD-L, care urmeaza sa se desfasoare luni, la Palatul Parlamentului.
In cadrul acestei sedinte, PD-L va valida listele de candidati ai partidului in alegerile uninominale. De asemenea, conducerea democrat-liberala va discuta si oportunitatea unei motiuni de cenzura. "Avem sute de motive, nu doar unul, pentru o motiune de cenzura. In acest moment, Guvernul nu mai are sustinerea nimanui. Nu mai este sustinut de sindicate, nu mai este sustinut de patronate, nu mai este sustinut de populatie", au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din conducerea PD-L.
Acestea au aratat ca una dintre solutiile pe care le-ar putea lua in calcul PD-L este sa initieze rapid un proiect de motiune de cenzura, pe care eventual sa il trimita celorlalte partide parlamentare. "Partidele pot analiza acest proiect de motiune de cenzura, pentru a aduce sugestii si completari, astfel incat sa o depunem impreuna", au mai spus sursele citate.
Acestea au precizat, insa, ca, de fapt, partidul vizat de PD-L pentru sustinerea motiunii de cenzura este PSD. "PSD trebuie sa sustina acest demers, daca il vom initia. In urma cu putin timp, liderii PSD au si anuntat ca vor depune motiune de cenzura daca Guvernul va infiinta compania energetica nationala. Ei, bine, aceasta companie a fost infiintata", au spus sursele citate. "In motiune putem preciza foarte multe teme, de la domeniul educatiei, pana la compania energetica, practic gama abordarilor posibile este extrem de vasta", au completat sursele PD-L.
Acestea au explicat, de asemenea, ca, in cazul in care PSD ar refuza motiunea de cenzura, s-ar dovedi ca actualul Guvern, ramas fara sustinerea populatiei, este tinut in functie doar de PSD si PNL, "partide care duc Romania in faliment". "Excludem sa depunem motiunea doar cu sprijinul PRM. Un astfel de demers trebuie sa fie initiat pentru a darama Guvernul. Ori, fara sprijinul PSD, parlamentarii PD-L si PRM nu pot da jos Executivul", au mai aratat sursele PD-L.