Asa se numeste proiectul lansat de PD-L, si care isi propune sa invete oamenii din mediul rural si din mediul urban cum se pot accesa fondurile europene. Se pare ca un prim instructaj cu responsabilii judeteni, pentru derularea acestor proiecte europene, pentru mediul rural din Romania, a avut loc la Bucuresti, iar coordonatorul acestui proiect la nivelul judetului Galati este prim-vicepresedintele PD-L Galati, Marius Necula.

Prin acest proiect, se pare ca Partidul Democrat Liberal a creat o retea de specialisti, la nivel judetean si regional. Ca urmare, PD-L va pune la dispozitia cetatenilor trei ghiduri diferite, prin care ii informeaza despre primele masuri aprobate, va tipari afise de proiecte tip si va oferi consultanta specializata la toate sediile PD-L, conform unui orar stabilit si facut public.

PD-L considera ca, la mai bine de un an de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, avem inca o problema serioasa cu absorbtia fondurilor europene. Din acest motiv partidul si-a propus, in perioada imediat urmatoare, aceasta ofensiva pentru informarea populatiei. La Galati, se pare ca reteaua de consultanta va functiona pe categorii de proiecte si va fi prezenta la nivelul fiecarei comune, oras, municipiu.

Ca o paranteza, conform unui studiu sociologic comandat de Agentia de Strategii Guvernamentale, realizat pe un esantion de 1.511 persoane, in luna decembrie a anului 2007, 31,5% dintre respondenti cred ca nu se pot da fonduri europene si pentru agricultura, 96,5% nu au obtinut nicio finantare europeana, iar 78,1% nu sunt interesati sa acceseze aceste fonduri.