Purtatorul de cuvant al Organizatiei Judetene a Partidului Liberal Democrat, Marian Petcu, a aratat ieri rezultatul ultimelor discutii dintre reprezentantii Partidului Democrat si cei de la Partidul Liberal Democrat privind unirea celor doua formatiuni politice.

Dupa cum spune Marian Petcu, negocierile dintre PD si PLD sunt destul de intense, iar noutatea este ca astazi PD va avea o sedinta a Biroului Executiv, in cadrul careia isi va schimba numele in Partidul Democrat - Liberal.

"Explicatia pentru noua sigla este foarte simpla, in sensul in care nu dorim ca noul partid care se va infiinta sa piarda statutul de partid parlamentar. Din acest motiv intai se face schimbarea denumirii, dupa care, in cursul saptamanii viitoare, va avea loc acea unificare, insa de data aceasta va fi o comasare prin absorbtie", a spus Marian Petcu. Acesta a mai adaugat ca s-a stabilit si un nou algoritm politic pentru viitorul partid.

Astfel, daca pana acum se vorbea de o anumita paritate, negocierea a condus la alta varianta. Cele doua birouri executive - al PD si al PLD - vor ramane in formula existenta, de 29 de membri, si se va forma si un Birou Executiv Judetean si unul Municipal comun, care vor merge pe algoritmul: pentru primii 12 membri paritatea va fi de cinci la sapte, dupa care pentru urmatorii se va merge pe fiecare sucursala judeteana in functie de rezultatele la alegerile europarlamentare. "La Galati vom avea 20 de reprezentanti din partea PD si noua din partea PLD in cadrul acestui Birou Executiv. Din punctul de vedere al PLD este important faptul ca pana in acest moment sapte sucursale ale noului partid vor fi conduse de PLD", a mai amintit Marian Petcu.