Organizatia de Bucuresti a PD-L isi va desemna candidatii, pentru alegerile legislative din acest an, in functie de rezultatul unor sondaje de opinie, ce au fost demarate in aceasta saptamana, in toate cele sase sectoare din capitala. "Totul se va face in functie de sondaj. Am demarat cercetari si asteptam sa vedem concluziile", a explicat presedintele PD-L din sectorul 2, Anca Boagiu.
Surse din conducerea partidului sustin ca, in functie de rezultate, PD-L ar putea elimina, de pe lista potentialilor candidati, o serie de politicieni fara notorietate, Totodata, o serie de politicieni, care si-au exprimat intentia de a evolua in colegii din anumite sectoare, ar putea candida in alte circumscriptii.
Astfel de schimbari s-ar putea produce la filiala PD-L din sectorul 2, unde presedintele Anca Boagiu si-a exprimat, zilele trecute, intentia de a candida intr-un colegiu din sectorul 3 (in eventualitatea in care sondajele nu o confirma drept favorita, la sectorul pe care il conduce). Tot Boagiu a decis, zilele trecute, ca un candidat la Senat, fara notorietate, sa fie scos din cursa, in locul sau urmand sa candideze senatorul Ionut Popescu.
La sectorul 3 al capitalei, numarul democrat-liberalilor, ce ar dori sa obtina un mandate de deputati si senatori este mult mai mare decat numarul colegiilor uninominale. Din acest motiv, surse din partid spun ca presedintele PD-L Bucuresti, Liviu Negoita, i-a sfatuit pe multi sa migreze catre colegiile din sectorul 6, unde primar este tot un reprezentant din PD-L.