Democratii isi vor schimba propriul statut de partid pentru a le permite unor parlamentari noi, de genul lui Cozmin Gusa, sa detina functii de conducere in institutia legislativa.
Inainte de prima sedinta din acest an a grupului parlamentar al PD din Camera Deputatilor se zvonea insistent ca liderul acestuia, Cozmin Gusa, va fi detronat pentru ca ar fi cazut in dizgratia mai multor colegi de partid. Zvonul avea ceva sustinere, mai ales ca se stia foarte bine ca Gusa provenea de la PSD, inamicul public numarul unu al democratilor. Cu toate acestea, Gusa a fost reconfirmat ieri in sedinta de grup parlamentar, cu 33 de voturi pentru si 14 impotriva, sub forma unui asa-zis vot de incredere.
Intrebat daca s-a avut intr-adevar in vedere debarcarea sa, Gusa a explicat faptul ca “a existat o obiectie din partea senatorului Radu Berceanu, in calitate de coordonator al activitatii grupurilor parlamentare ale PD din Senat si Camera, potrivit caruia alesii partidului care nu au o vechime de cel putin doi ani in Parlament nu pot detine functii de conducere“ in institutia legislativa.
Gusa a precizat ca, pe viitor, Biroul Permanent National al partidului va propune CNC al PD sa faca schimbarile de rigoare in statut.