Biroul Permanent National al PD a validat ieri propunerea organizatiei din Bucuresti a partidului ca Adriean Videanu sa fie desemnat candidat din partea sa la alegerile ce vor avea loc in primavara pentru functia de primar general al Capitalei, loc ramas vacat dupa ce Traian Basescu a devenit presedintele Romaniei. Desemnarea lui Videanu a avut loc in urma unui sondaj efectuat de PD, sondaj care l-a plasat pe acesta pe prima pozitie in preferintele bucurestenilor.
“Desemnarea lui Adriean Videanu este o continuare fireasca a politicii PD de a utiliza cele mai bune resurse umane in alegerile locale, ca o forma de respect pentru cetateni“, a declarat liderul democrat Emil Boc. La randul sau, Videanu a afirmat ca intentioneaza, daca va fi ales, sa continue Programul pentru Bucuresti al lui Traian Basescu, ca unul care il cunoaste foarte bine avand in vedere ca a facut parte din staful de campanie al fostului primar general.
Alianta PNL-PD va stabili, la mijlocul lui februarie, dupa efectuarea unui sondaj intre 29 ianuarie si 2 februarie, candidatul unic pentru alegerile din Bucuresti, alegere ce va fi facuta dintre Ludovic Orban, propus de PNL, si Adriean Videanu.

Interdictii pentru Orban

Conducerea Aliantei a discutat, la propunerea PD, actiunile de campanie initiate deja de candidatul PNL, Ludovic Orban. “Actiunile lui Ludovic Orban au fost la limita protocolului Aliantei. S-a convenit ca acestea sa fie curmate si nici sa nu mai foloseasca sigla Aliantei. Din datele noastre, initiativele lui Orban nu au avut girul Aliantei si nici al PNL“, a declarat Boc. El a precizat ca nu exista tensiuni intre PNL si PD in privinta candidaturilor la Primaria Bucuresti, momentul “Orban“ fiind deja depasit.
“Important este ca Alianta sa castige alegerile din Capitala. Avem sansa sa castigam in oricare dintre situatii“, a completat Videanu.

Demisia din functia de vicepremier

Adriean Videanu, care detine functia de vicepremier pentru coordonarea activitatilor economice, a declarat ca, in cazul in care va fi desemnat candidat al Aliantei PNL-PD la functia de primar general al Capitalei, va demisiona din Executiv. Acest lucru se va intampla dupa 8 februarie, cand va fi semnat Acordului stand-by cu FMI. “Imi continui misiunea incredintata de premierul Tariceanu, de a coordona negocierile cu FMI, si va asigur ca pana la 8 februarie aceasta va fi definitivata“, a spus Videanu. El a subliniat ca i s-ar parea incorect sa candideze la Primaria Capitalei din postura de vice-prim-ministru, pentru ca un astfel de gest ar putea fi interpretat ca o utilizare a institutiilor statului pentru a obtine voturi. “Este un gest de moralitate politica si-mi asum intreaga responsabilitate“, a precizat Videanu facand referire la faptul ca ar putea pierde si alegerile, si postul de vicepremier.