Partidul Conservator solicita Executivului retragerea hotararii prin care se stabileste competenta comisiei care va selecta administratorul Fondulul Proprietatea, anuntand ca, in cazul in care Guvernul nu va retrage acest act, va ataca in contencios administrativ hotararea. "Partidul Conservator solicita retragerea hotararii prin care se stabileste competenta comisiei care va selecta administratorul Fondului Proprietatea. Daca cel mai tarziu in urmatoarea sedinta de Guvern, Executivul nu va retrage acest act, conservatorii vor ataca in contencios administrativ hotararea Guvernului", se arata intr-un comunicat de presa al PC remis luni publicitatii.
Conservatorii considera ca "in hotararea de Guvern se pune sub semnul intrebarii chiar functionarea Fondului Proprietatea". "In hotarare, printr-un limbaj pervers, se lasa la decizia Comisiei posibilitatea de a modifica legea care guverneaza Fondul Proprietatea. Aceasta comisie primeste prin hotararea guvernului dreptul de a taia si de a spanzura in ceea ce priveste cel mai important fond de active a Romaniei in care intra toate marile intreprinderi aflate in proprietatea statului - adica banii romanilor", se precizeaza in documentul citat.
PC mentioneaza ca "pistolarul sef al acestei comisii este nimeni altul decat Sebastian Vladescu, liberalul de servici cand vine vorba de mangleli facute pe sest".
Conservatorii solicita Guvernului "sa revina cu picioarele pe pamant, sa revina la bun simt fata de romani si la ordine in conducerea statului".
Comisia care va alege societatea de administrare a Fondului Proprietatea va informa lunar Guvernul si Consiliul de Supraveghere al companiei cu privire la etapele parcurse in procesul de selectie si va propune Executivului modificari ale legislatiei, in cazul in care acestea se dovedesc necesare.