Intrigat de incapatanarea conservatorilor de a nu retrage motiunea simpla initiata impotriva vicepremierului Markó Béla, democratul Ioan Oltean ii cere lui Dan Voiculescu sa nu mai astepte pana la 1 ianuarie, ci sa-si ia partidul si sa plece de la guvernare la1 noiembrie, de Ziua Mortilor.
Vicepresedintele PD, Ioan Oltean, i-a cerut ieri presedintelui PC, Dan Voiculescu, sa iasa de la guvernare, impreuna cu partidul pe care-l conduce, incepand cu 1 noiembrie, de Ziua Mortilor, si sa nu mai astepte prima zi a lui 2007, asa cum a anuntat initial. "Este inadmisibil ca un partid care de la inceputul inceputurilor nu a facut decat sa obstructioneze actul de guvernare sa ramana alaturi de Alianta", a afirmat deputatul PD. Ioan Oltean a facut aceste declaratii fiind intrigat de faptul ca partidul lui Voiculescu nu renunta la demersul sau de a depune o motiune simpla impotriva unui membru al Guvernului, Markó Béla, nici dupa ce, la prima incercare, nu a reusit sa adune suficiente semnaturi de sustinere a ei. El a adaugat ca nu este acceptabil ca o chestiune care poate si trebuie sa fie rezolvata la nivelul Guvernului si al Coalitiei sa fie transformata intr-o motiune simpla. Viceliderul democratilor a subliniat ca PC, prin intentia de a depune o motiune impotriva unui membru al Guvernului, dovedeste ca "nu este la guvernare cand e vorba de munca, ci numai atunci cand e vorba de avantajele guvernarii". El a mai adaugat ca partidul pe care-l reprezinta a mai afirmat si cu alte ocazii ca PC nu a fost si nu va fi la guvernare ca un partener loial, corect si cinstit fata de toate celelalte formatiuni politice.

Tariceanu sa-l izgoneasca pe Voiculescu!

Pe de alta parte, Ioan Oltean a mai spus ca si premierul ar trebui sa sustina plecarea de la guvernare a PC. El i-a cerut lui Tariceanu "sa realizeze odata ca acest informator, colaborator al Securitatii, Voiculescu, nu are niciun interes de a sustine Alianta in realizarea politicii pe care si-a propus-o in programul de guvernare". "Cu cat mai repede se delimiteaza de aceasta relatie, cu atat va fi mai bine pentru PNL, pentru prim-ministrul, pentru Alianta si pentru guvernare", a explicat Oltean, exprimandu-si speranta ca premierul "s-a convins macar in ceasul al 12-lea ca aceasta formatiune politica trebuie sa plece de la guvernare". El a conchis ca "desi reactiile sunt de respingere a acestei propuneri fiindca puterea li s-a lipit de degete", ar trebui gasita o solutie prin care "puterea sa se dezlipeasca de pe degetele lor si sa treaca in Opozitie si acolo sa se manifeste in plenitudinea vocatiei lor de partid de Opozitie".