Sint sanse mari ca Partidul Conservator sa piarda in intregime controlul asupra societatii Apa Canal. Daca e sa ne luam dupa ce spune lumea pe la colturile societatilor din subordinea municipalitatii, primarul Dumitru Nicolae e hotarit sa puna in fruntea furnizorului de apa potabila din oras un om de incredere, adica un membru serios al Partidului Social Democrat. Astfel, se pare ca printre cei cu sanse reale de a cistiga marele premiu se afla si Eugen Zaharia, fostul director general al Administratiei Pietelor Agroalimentare Galati. E drept ca, legat de acest subiect, au fost vehiculate in ultimul timp mai multe nume, printre care si cele ale conservatorului Marin Costel si social-democratului Florin Popa. Pina in momentul de fata insa nu a fost pus in practica nici unul dintre scenariile vehiculate prin presa locala.

Ion Stefan, directorul societatii Apa Canal, demis anul trecut de Consiliul Local la propunerea lui Dumitru Nicolae, si conservator renegat de Eugen Durbaca, seful PC, nu a dorit sa comenteze nici una dintre variantele enumerate mai sus. Asta pentru ca, in urma cu citeva zile, a luat decizia de a nu mai da prea multe declaratii pe marginea acestui subiect. “Nu vreau sa mai vorbesc despre asta. Chiar aveam programata o conferinta de presa, dar m-am razgindit. Am hotarit sa tac pentru o vreme. Asa mi se pare cel mai bine”, ne-a declarat Ion Stefan.

In ceea ce priveste atmosfera din birourile societatii Apa Canal, se poate spune ca secretomania se afla la ea acasa. Toti sefii si sefuletii conservatori din unitate se feresc mai mult ca niciodata sa vorbeasca despre subiectul “noul director”. Totusi, se aude prin curtea societatii ca s-a intirziat atit de mult cu instaurarea unui nou sef tocmai pentru ca negocierile purtate pe aceasta tema de Dumitru Nicolae si Eugen Durbaca au decurs extrem de greu.