Adversarii politici ai conservatorilor, democratii, au reusit sa smulga din organizatia patronata de Eugen Durbaca membrul cu functia cea mai inalta in municipiu.

Lupta politica la nivel local incepe sa se ascuta pe zi ce trece, mai ales ca alegerile se apropie incetul cu incetul. Dusmani de moarte pe scena politica, democratii si conservatorii au fost protagonistii unui episod in care cei din urma au trecut pe carnetul politic o infringere. Negocierile purtate de democrati cu viceprimarul municipiului Galati, Constantin Dumitriu, au dat roade, acesta semnind pentru partidul condus de Mircea Toader. Asa cum era de asteptat, nimeni nu stie nimic si nu recunoaste ca ar fi adevarat. a€žIn acest moment nu va pot spune nimic. Daca viceprimarul nu si-a depus declaratia de apartenenta, nimic nu e sigur. Lasati-ma sa vad care este situatia si am sa va spun mai multe miine (azi - n.r.)", ne-a declarat consilierul local Cosmin Paun, presedintele Organizatiei Municipale a PD.

Desi a mai trecut prin astfel de momente, presedintele conservatorilor galateni, Eugen Durbaca, sustine ca nici el nu are cunostinta de o astfel de manevra a viceprimarului Dumitriu. a€žNu stiu absolut nimic. Nu am vorbit cu nimeni. Nu am cunostinta de asa ceva", ne-a spus Eugen Durbaca.

Astazi devine oficial

Intrebat, miercuri dimineata, daca este adevarat ca a decis sa paraseasca Partidul Conservator si sa semneze adeziunea la Partidul Democrat, viceprimarul Constantin Dumitriu a refuzat sa discute pe marginea acestui subiect. a€žVeti vedea decizia mea pe data de 10 august, cind este data-limita pentru depunerea declaratiei privind apartenenta politica", a precizat Constantin Dumitriu. Ieri am aflat insa, din surse foarte sigure, ca in cursul zilei de astazi viceprimarul isi va depune la Primarie declaratia din care reiese ca a devenit membru PD.

Inca o potentiala plecare

Seful conservatorilor galateni era pe punctul de a mai pierde un om, dar declaratia politica depusa de acesta a certificat un oarecare rezultat al discutiei celor doi. Se vorbea ca si consilierul judetean Radu Cosca ar fi vrut sa urmeze traiectul colegului sau aflat in postul de viceprimar. Ieri, insa, apartenenta la PC a lui Radu Cosca a devenit publica prin postarea ei pe site. Datata pe 1 august 2006, declaratia politica a lui Radu Cosca i-a luat o piatra de pe inima sefului CJ. Cu toate acestea, pina pe 10 august, declaratiile politice ramin deschise oricaror modificari.