Purtatorul de cuvint al Partidului Conservator, deputatul Bogdan Ciuca, a declarat ieri ca formatiunea politica pe care o reprezinta nu are deocamdata o strategie a aliantelor. Totusi, politicianul a scos in evidenta ca orice lucru este posibil in politica. Ciuca a nominalizat PNL si PSD ca fiind posibili viitori colaboratori.

Conservatorul galatean a subliniat ca Partidul Conservator a avut o colaborare eficienta cu PNL atita vreme cit a facut parte din coalitia aflata la guvernare. In plus, conservatorul a recunoscut istoria comuna cu PSD si faptul ca aceste doua partide au destul de multe puncte de vedere comune.

“Noi am avut o colaborare buna cu PNL, avem o deschidere fata de aceasta colaborare. Si fata de PSD avem acelasi punct de vedere pentru avem o istorie comuna. Deocamdata sint citeva elemente pe care nu le cunoastem si care se vor clarifica in perioada imediat urmatoare si vor fi hotaritoare pentru noi pentru a putea oferi un raspuns in acest sens”, a declarat Bogdan Ciuca.

In schimb, omul politic conservator a declarat ca nu au existat deocamdata discutii in cadrul partidului care sa vizeze politica unor potentiale aliante, dar ca in politica orice este posibil.

Bogdan Ciuca a mai declarat si ca Partidul Conservator il sustine pe Codrut Seres pentru ca reprezentantii PC cred ca acesta este nevinovat.

“Tot ce s-a intimplat, discutiile si disputele legate de MEC ne indreptatesc sa credem ca dosarul lui Seres este unul politic”, a spus Ciuca. Acesta a mai acuzat si interesele economice ale unor politicieni aflati in aceasta situatie, dar nu a dat nume.