Presedintele UDMR, Markó Béla, se declara neincrezator in ceea ce priveste un bilant "foarte pozitiv" al actualei sesiuni parlamentare.
Liderul UDMR a afirmat ieri, intr-o conferinta de presa, ca aceasta apreciere se bazeaza pe faptul ca au existat "multe animozitati, multe dispute" si ca s-au luat "decizii nu prea bune de foarte multe ori". Potrivit liderului Uniunii, este important ca fiecare sa isi faca analiza si sa-si stabileasca prioritatile pentru la toamna. Markó Béla a identificat totusi si lucruri bune legate de activitatea Parlamentului.
In opinia sa, printre aceste lucruri bune si utile, se afla dezbaterile legate de problema pensiilor, initiate de social-democrati. Intrebat ce decizie a UDMR regreta, Markó Béla a spus ca este vorba despre actiunea de suspendare a presedintelui. Potrivit opiniei sale, nu a fost o initiativa buna acea de a sanctiona presedintele sau a limita atributiile acestuia printr-un demers de suspendare.
Markó Béla a aratat, de asemenea, ca UDMR va trebui sa se ocupe mai mult de problemele sociale. Pe de alta parte, el a spus ca, potrivit semnalelor pe care le are, prin raportul Comisiei Europene, Romania va primi mai multe critici, dar nu vor exista sanctiuni. "Va trebui sa ne facem analiza si sa incercam sa eliminam toate deficientele", a spus Markó Béla. (D.P.)