Plenul reunit al Senatului si Camerei Deputatilor a adoptat miercuri, cu 298 de voturi pentru, 101 impotriva si 36 de abtineri, raportul Comisiei de statut privind cererea de reexaminare a presedintelui Traian Basescu referitoare la Statutul parlamentarului.
Inainte de vot, sedinta de plen reunit in care s-a dezbatut raportul comisiei de statut a fost intrerupta pentru cateva minute si apoi reluata dupa o pauza de consultari ceruta de liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu. Acesta a solicitat pauza pentru ca parlamentarii democrat-liberali sa consulte forma finala a raportului Comisiei de statut, invocand faptul ca documentul nu le-a fost prezentat.
La finalul pauzei s-a trecut la dezbaterea amendamentelor discutate in comisie, context in care senatorul PDL a anuntat, de la tribuna plenului reunit, ca PDL nu este de acord cu modificarea Statutului in sensul maririi termenului de contestare a unei decizii ANI de catre un parlamentar de la 15 zile la 45 de zile. Radulescu a apreciat ca astfel se face o discriminare intre cetatenii obisnuiti si parlamentari, avand in vedere ca Legea ANI prevede un termen de contestare de 15 zile.