Deputatii si senatorii au respins marti o propunere legislativa, initiata de deputatii Dragos Dumitriu (PC) si Mircia Giurgiu (independent), care prevedea ca Parlamentul sa achizitioneze pentru uz propriu doar masini din productia interna.
Dragos Dumitriu a aratat in plenul Parlamentului ca propunerea sa legislativa a luat drept model Franta, unde presedintele acestei tari "nu utilizeaza decat masini franceze". Dumitriu a precizat ca initiativa sa legislativa, care modifica articolul 44 din legea 96/2006 privind Statutul deputatilor si senatorilor, "a fost luata in zeflemea" de conducerea Parlamentului. "Nu inteleg de ce un presedinte de comisie parlamentara, care are activitate exclusiv in interiorul Parlamentului, trebuie sa foloseasca o masina scumpa straina", a opinat deputatul PC.
Secretarul Comisiei de modificare a Statutului deputatilor si senatorilor, Kerekes Karoly (UDMR), a declarat in plen ca acest proiect de lege incalca aquis-ul comunitar si libera circulatie si trebuie respins de parlamentari.
Deputatii si senatorii au respins titlul, articolul unic si proiectul in ansamblu, fiind inregistrat doar in vot in favoarea acestei propuneri legislative.