Liderii USL au anuntat ieri ca parlamentarii PSD si PNL se retrag din activitatea uzuala a Legislativului, in semn de protest fata de atitudinea puterii. "Parlamentarii USL, fara exceptie, se retrag din activitatea uzuala a Parlamentului in toate formele ei, pastrandu-si mandatul si dreptul de vot pe care sa-l activeze in situatii de maxima importanta, cum ar fi decizii sau hotarari, legi privitoare la alegeri anticipate, motiune de cenzura, suspendarea presedintelui sau modificarea legislatiei electorale", a afirmat presedintele PNL, Crin Antonescu.
El a precizat ca parlamentarii USL isi intemeiaza protestul pe atitudinea puterii care nu doreste sa ia act de caracterul major al nemultumirii publice si nu doreste sa dialogheze in realitate. Antonescu a mentionat ca protestul este o decizie care se va aplica tuturor parlamentarilor USL, care au acceptat aceasta hotarare, si ca ea se va incheia in momentul in care vor fi organizate alegeri. Presedintele PNL a precizat ca, pe parcursul protestului, parlamentarii USL nu vor incasa drepturile banesti.
La randul sau, presedintele PSD, Victor Ponta, a adaugat ca exista si colegi nemultumiti de faptul ca vor trebui sa renunte la indemnizatia de parlamentar si ca se va incerca gasirea de solutii in aceste cazuri. "Atata timp cat nu participi nici la plen, nici la comisii, nu primesti bani", a adaugat liderul social-democrat, precizand ca parlamentarii USL vor merge la Parlament, dar nu vor participa la lucrari.
In schimb, prim-vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur apreciaza drept gresita solutia Opozitiei de a nu participa la lucrarile parlamentare si si-a exprimat convingerea ca liderii USL se vor gandi mai bine inainte de a trece la aplicarea unei astfel de masuri.
"Sunt convins ca sub aceasta febra a nemultumirilor justificate ale unei categorii importante de romani, asupra carora ne aplecam foarte serios, solutia nu este sa fugi. Pentru ca va aduc aminte, in acest USL, PSD a mai fugit o data de la serviciu cand venea criza. In septembrie 2009, cand era sa luam masuri mai putin populare si afectau alegerile prezidentiale, domniile lor au fugit de la serviciu atunci. Le era greu