AmosNews informeaza: UDMR: Suta la suta ca nu vom vota legea privind votul prin corespondenta
Parlamentarii UDMR nu vor vota pentru legea votului prin corespondenta, pentru ca nu ofera suficiente garantii privind corectitudinea acestui sistem, a anuntat, Luni, liderul de grup al deputatilor Uniunii, Mate Andras.
"Suta la suta ca nu vom vota legea privind votul prin corespondenta", a declarat deputatul Mate Andras.
In aceste conditii, Mate a apreciat ca proiectul de lege nu are sanse sa fie adoptat prin voturile celorlalti membri ai coalitiei de guvernamant.
"Nu va trece pentru ca nu are cum sa treaca. Nu sunt voturi destule. Eu va pun o intrebare retoric: cand s-a adoptat ultima data o lege organica in care a fost Coalitia prezenta suta la suta?", s-a intrebat liderul deputatilor UDMR.
Parlamentarul sustine ca, din punct de vedere tehnic, legea nu poate fi aplicata fara a produce distorsiuni ale corectitudinii scrutinului. "De unde stiu eu cum voteaza sotul si sotia? Se stie ca intr-adevar acea persoana voteaza sau voteaza altcineva? De unde stiu ca a votat sau nu, pentru ca, deja, Biroul Electoral Central va valida rezultatele. Si pana controlez cine a votat si cate persoane, vom ajunge ca vom avea cateva sute de mii de voturi in plus si nu stim de la cine au venit", a prezentat Mate cateva din obiectiile pe care UDMR le are fata de legea promovata de MAE.