Cele doua posturi suplimentare in Consiliul National al Audiovizualului ar reveni Parlamentului, unul Senatului si unul Camerei Deputatilor, potrivit propunerii legislative privind modificarea Legii Audiovizualului, prin care se urmareste cresterea numarului membrilor CNA de la 11 la 13.
Astfel, Consiliul ar urma sa fie format din patru membri propusi de Senat, patru propusi de Camera Deputatilor, doi propusi de presedinte si trei de Guvern.
Proiectul de modificare a legii prevede ca, in urma cresterii numarului de membri CNA, ar creste si numarul de voturi necesare pentru adoptarea unei decizii, de la sase, in prezent, la sapte. Parlamentarii au motivat acest proiect legislativ printr-o "mai buna functionare practica a CNA" si prin diminuarea riscului neintrunirii cvorumului legal de membri pentru adoptarea deciziilor. Initiatorii proiectului de modificare a Legii Audiovizualului sunt senatorii ßerban Nicolae, Puiu Hasotti si Gavrila Vasilescu si deputatii Bogdan Ciuca (PC), Viorel Hrebenciuc, Ion Manzana, Marton Arpad si Crin Antonescu.
Mandatele a sase dintre actualii membri ai CNA au expirat, in unele cazuri inca de acum cateva luni, Parlamentul hotarand prelungirea provizorie a duratei acestora pana la 1 octombrie.
Partidele parlamentare negociaza de mai multe luni desemnarea reprezentantilor in CNA, neajungand la un acord in acest sens. (D.P.)