Ion Iliescu a fost scos de sub urmarire penala in dosarul conflictelor de strada din 13-15 iunie 1990, a anuntat Parchetul General.
El era acuzat de propaganda pentru razboi, genocid, tratamente neomenoase, complicitate la tortura.
In acelasi dosar a mai fost scosi de sub urmarire penala Virgil Magureanu, acuzat de genocid, tratamente neomenoase, distrugerea unor obiective si insusirea unor bunuri.
Aceasta decizie a Parchetului General vizeaza si alte persoane care aveau functii de conducere in timpul mineriadei din 13-15 iunie 1990. Printre acestia, Victor Stanculescu si Mihai Chitac care erau acuzati de savarsirea infractiunilor de tratamente neomenoase si distrugerea, jefuirea sau insusirea unor valori culturale.
Numarul victimelor din acest eveniment este controversat. Oficial, conform evidentei de la comisiile parlamentare de ancheta, numarul ranitilor este de 746 iar numarul mortilor este de sase: patru morti prin impuscare, un decedat in urma unui infarct si o persoana injunghiata. Reprezentantii unor asociatii sustin insa, fara probe juridice valabile, ca numarul mortilor este mult mai mare, de aproximativ o suta.