Conservatorii pun in balanta, in aceste zile, decizia legata de povara unei guvernari la care nu sunt doriti. Sa ramana sau nu in coalitia de guvernamant - aceasta e intrebarea. Sau mai degraba amentiarea pe care conservatorii o tot rostesc de fiecare data cand PC da de greu. Iar, in aceste zile, greul il poarta pe umeri chiar presedintele PC, Dan Voiculescu, despre care s-a concluzionat - deocamdata firav, ce-i drept - ca a fost colaborator al fostei Securitati. In aceste conditii, dar motivand cu totul alte chestiuni, conservatorii au anuntat ca iau in calcul mai multe variante in cazul in care decid sa iasa de la guvernare, iar una dintre acestea ar fi votarea motiunii de cenzura initiate de PSD.
La auzul acestor vesti, senatorul liberal Puiu Hasotti a parut ca isi intoarce si mai mult fata de la partenerii conservatori ai coalitiei, declarand categoric pentru cotidianul "Replica" de Constanta, ca: "Partidul Conservator trebuie sa inteleaga ca nu poate fi la Putere in Guvernare si in Opozitie in Parlament. Aici exista trei posibilitati: ori se comporta disciplinat, ori pleaca, ori ii dam afara". Totusi, a tinut sa sublinieze senatorul Puiu Hasotti, acesta este punctul sau personal de vedere. Totodata, a mai declarat Hasotti, "conservatorii trebuie sa inteleaga ca demagogia si populismul pe care le promoveaza de catva timp incoace nu le vor aduce acum mai mult de 2%, asa cum nu au depasit acest procent de 10 ani incoace". "Daca vor la guvernare, conservatorii trebuie sa renunte la aceste smecherii de doi lei", a mai apreciat senatorul PNL, facand referire la amenintarile PC, conform carora ar putea iesi de la guvernare.

"Poate ar fi bine alegerile anticipate, astfel incat PC sa fie neparlamentar"

"Eu am declarat ca nu sunt adeptul alegerilor anticipate, dar poate ar fi bine alegerile anticipate, dar doar ca sa rezolvam odata pentru totdeauna aceasta problema, astfel incat PC sa fie neparlamentar", a afirmat Puiu Hasotti, care a recunoscut insa ca PC nu este singura problema cu care se confrunta coalitia de guvernamant, dar ca totusi "este o problema foarte mare". In alta ordine de idei, cat priveste mult-discutata problema a secretarului de stat democrat, pe care premierul Calin Popescu Tariceanu l-a demis, senatorul Puiu Hasotti a declarat: "Numirea Palomei Petrescu a fost o greseala a democratilor. Democratii sa nu uite ca Paloma a fost doi ani de zile inspector sef PSD in invatamant". Dupa aceasta apreciere deloc magulitoare, liberalul Puiu Hasotti a revenit insa la sentimente mai bune in ceea ce priveste Partidul Democrat. Mai exact, liberalul a apreciat ca noul ministru al Transporturilor, democratul Radu Berceanu, cu siguranta se va descurca mai bine decat fostul ministru Gheorghe Dobre. "Dobre a fost cel mai slab ministru din ultimii 150 de ani, cel mai slab ministru al tuturor timpurilor. Berceanu nu poate fi mai rau decat acesta. Cu siguranta va fi mai bun si ii urez succes amicului meu Radu Berceanu", a declarat Puiu Hasotti.