Cei mai importanti oameni politici din PNL Galati, Paul Pacuraru si Victor Paul Dobre, nu s-au decis daca sa candideze pentru o functie de conducere la nivel central in cadrul Congresului PNL care va avea loc pe data de 12 ianuarie. Primul care a vorbit despre acest subiect a fost secretarul de stat din cadrul MAI, Victor Paul Dobre. Politicianul a explicat simbata ca, desi este sustinut de colegii din teritoriu pentru a candida la o functie de vicepresedinte, nu a luat deocamdata o decizie. Cu toate acestea, liderul penelist a subliniat ca, daca va fi o situatie de incompatibilitate intre functia de lider local si cea de vicepresedinte la nivel central, va renunta la cea din urma in favoarea mandatului pe care l-a primit din partea Organizatiei Judetene. Presedintele PNL Galati, Paul Dobre, a precizat si ca pentru ziua de azi sint programate, la Bucuresti, o sedinta a Biroului Politic si una a Delegatiei Permanente, in scopul definitivarii noului statut al partidului. Legat de acest subiect, politicianul liberal a precizat si ca nu crede ca vor fi probleme in privinta numarului de vicepresedinti (15) sau a numarului membrilor Biroului Permanent (31), dar va trebui sa fie lamurit modul in care acestia vor fi alesi si atributiile pe care le vor avea.

Importanta unei functii la Centru

Senatorul liberal Paul Pacuraru este de parere ca valoarea organizatiei galatene a PNL nu sta si nu va sta niciodata in faptul ca are sau nu un om in structura centrala de conducere. “Din 1997 si pina in prezent am fost vicepresedinte si va pot spune ca puterea unei organizatii judetene nu sta in asta. Daca organizatia de la Galati va reusi sa-si indeplineasca toate obiectivele, atunci va fi respectata de toti. Totusi, trebuie spus ca la cit de multe locuri vor fi scoase la bataie e aproape sigur ca toate organizatiile judetene vor avea reprezentanti in structurile centrale de conducere”, ne-a declarat Paul Pacuraru.

Legat de candidaturi, liberalul galatean a explicat ca un membru al PNL nu trebuie sa fie vicepresedinte pentru a fi de folos partidului. “Nu e suficient sa detii o functie pentru a fi util partidului. Poti sa detii o functie importanta si sa nu faci mare lucru si poti ajuta partidul chiar daca nu esti vicepresedinte”, a subliniat Pacuraru.

Congresul extraordinar al PNL se apropie si nu se stie daca organizatia liberala galateana va avea un candidat pentru una dintre cele 15 functii de vicepresedinte. Pacuraru si Dobre, cei mai importanti liberali din judetul nostru, sustin ca o functie la Centru este importanta, dar nu decisiva, pentru buna functionare a unei organizatii judetene.