Organizatia PSD Campina, din care face parte senatorul Antonie Iorgovan, considera ca pozitiile politice formulate de acesta sunt o expresie a dreptului la libera opinie, prevazut in Statutul PSD, si asteapta rezolvarea, in mod favorabil, a contestatiei depuse de Iorgovan la sanctiunea din septembrie.
Reprezentantii acestei organizatii s-au intrunit duminica, intr-o sedinta extraordinara, pentru a discuta pozitiile politice formulate public de Iorgovan. Sedinta PSD Campina a fost organizata dupa ce sambata Biroul Permanent Judetean al PSD Prahova a hotarat sa recomande organizatiei teri-toriale PSD Campina sa ia in discutie afirmatiile publice ale senatorului la adresa conducerii partidului.
In urma discutiilor, Biroul Organizatiei Municipale PSD Campina a decis ca pozitiile politice formulate de Antonie Iorgovan reprezinta o expresie a dreptului la libera opinie, prevazut de art. 8, alin. 1 din Statutul PSD.
„In consecinta, Biroul Organizatiei Municipale PSD Campina asteapta rezolvarea, in mod favorabil, a contestatiei depuse de domnul senator Antonie Iorgovan, legata de sanctiunea aplicata de Biroul Permanent National al PSD in septembrie 2005“, se arata intr-un comunicat al PSD Campina.

PSD Prahova da sfaturi

Intr-un alt comunicat, facut public de PSD Prahova, Biroul Permanent Judetean al acestei organizatii arata ca „orice proces de tensionare a relatiilor de partid in scopul slabirii unitatii acestuia trebuie sa inceteze“ si solicita senatorului Antonie Iorgovan „sa dea dovada de echilibru in toate pozitiile publice pe care le va exprima pe viitor“.
Iorgovan a facut in ultima perioada mai multe afirmatii care au provocat reactii dure din partea conducerii partidului.
Cu catva timp in urma, Mircea Geoana declarase ca Antonie Iorgovan nu reprezinta o voce a PSD si, din punct de vedere politic, se afla in afara cadrului de partid, el reactionand astfel la declaratiile facute de senator cu privire la convocarea unui congres extraordinar al partidului, dar si la afirmatiile prin care cataloga drept o imbecilitate teza Parlamentului unicameral. (C.A.)