Aceasta decizie a fost luata ieri in cadrul unei sedinte a Biroului Permanent National al Partidului Democrat Liberal. In cadrul acestei sedinte presedintele PD-L, Emil Boc, a anuntat ca noua filiale judetene ale PD-L vor fi sanctionate din cauza faptului ca au obtinut 5% sub media pe tara, adica cea de 29%. Printre cele noua judete se afla si Galatiul. Emil Boc a precizat ca aceste organizatii vor fi dizolvate si reorganizate si, ca urmare, va fi numita o conducere interimara de catre reprezentanti ai conducerii centrale. Pe langa Galati, celelalte judete cu probleme sunt Bacau, Teleorman, Constanta, Satu Mare, Salaj, Gorj, Vrancea si Vaslui.

La Galati, Gheorge Stefan si Roberta Anastase vor fi cei doi reprezentanti din partea PD-L care se vor ocupa de reorganizarea Biroului Permanent Judetean Galati. "Se reorganizeaza Biroul Permanent Judetean, sunt desemnati Gheorge Stefan si Roberta Anastase pentru Galati, se face o propunere pentru Biroul Permanent Judetean si luni se aproba. Va fi o structura de conducere formata de probabil 15 oameni interimari", a declarat presedintele organizatiei judetene a PD-L, Mircea Toader.

Mircea Toader a mai declarat ca obiectivul acestei decizii la nivel central n-a fost acela de pedeapsa, ci de organizare in bune conditii a alegerilor pentru votul uninominal.