Presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban, reia referirile critice la adresa democratilor, pe care le-a facut publice de mai multe ori. El a criticat ieri la Alba Iulia, atitudinea politica a colegilor de Alianta, cerandu-le public democratilor sa-si asume responsabilitatea guvernarii.

“Desi am castigat alegerile impreuna cu PD, preocuparea esentiala a democratilor a fost sa scape de orice perceptie publica privind responsabilitatea guvernarii“, a afirmat Orban la Conferinta judeteana a PNL Alba. El sustine ca agenda colegilor de Alianta este “oricare alta decat cea cu care au fost investiti de alegatori“.
Orban i-a acuzat pe democrati ca vor sa monopolizeze tot capitalul de simpatie de care se bucura Basescu. “De sase luni de zile suntem tocati cu bau-baul anticipatelor. Cred ca in spatele acestor declaratii este o dorinta ascunsa de a schimba raportul de forte din Alianta si, probabil, premierul“, a mai spus Orban.
Reprezentantul conducerii PNL considera ca declaratiile privind anticipatele reduc credibilitatea Guvernului. “Trebuie sa le spunem colegilor de la PD ca politica nu se face asa. Daca ei nu vor sa se implice, noi vrem putere egala pentru raspunderea pe care o avem in Guvern“, a mai spus Orban.

Refuz diplomatic al premierului

Aflat la aceeasi intrunire, presedintele PNL, Calin Popescu-Tariceanu, a refuzat sa comenteze declaratiile lui Orban. El a spus doar: “Cu anumita abilitate, poti sa te sustragi un pic de la responsabilitatea guvernarii si sa incerci sa o plasezi pe umerii altora“. Tariceanu a precizat insa ca, in calitate de premier, el trebuie sa mentina o anumita armonie si colaborare in Alianta si in coalitie. “Sigur ca PD a avut acum o perioada mai agitata, cu congresul, dar sunt convins ca in continuare vom avea o colaborare excelenta“, a conchis liderul PNL.