Presedintele Comisiei de ancheta in cazul Udrea, Ludovic Orban, a declarat astazi ca in urma audierii secretarului general al Consiliului Consilierilor Juridici, Lucian Florescu, s-a constatat ca, pe contractele Ministerului Turismului (MT)nu exista viza de legalitate.
"Pe contractul pe care i l-am pus la dispozitie lui Lucian Florescu nu exista viza de legalitate si am verificat si celelalte contracte pe care nu exista viza de legalitate care trebuie depusa in mod obligatoriu de un consilier juridic care are capacitatea deplina de a exercita aceasta profesie de consilier juridic", a declarat Ludovic Orban.
Orban a tinut sa precizeze ca MT nu a avut consilier juridic iar in acest fel nu a avut cine sa reprezinte institutia, cine sa emita avizele de legalitate, si mai ales nu a avut cine sa apere institutia in procesele care au fost derulate.
Presedintele comisiei de ancheta a declarat ca in motivarea venita de la MT se precizeaza clar ca cele patru posturi de consilier juridic ale institutiei sunt vacante. Pentru aceste servicii, MT a angajat o firma de avocatura din strainatate.
In urma acestor constatari Orban a precizat ca o institutie publica nu are dreptul sa incheie contracte cu firme de avocatura, fiind obligata sa apeleze la consilierii juridici.