In Partidul Social Democrat se vor inscrie doar aceia care sunt acceptati de organizatiile judetene, a declarat, luni, presedintele PSD, Victor Ponta.
"Avem discutii cu alti parlamentari, unii dintre ei deja s-au declarat ca fiind independenti. Discutam cu oamenii si parlamentarii care sunt dispusi sa voteze motiunea de cenzura. In schimb, in PSD se vor inscrie doar aceia care sunt acceptati de organizatiile judetene. In cazul lui Calin Potor (n.r. - deputat PDL) nu e nicio problema la organizatia judeteana, dar nu am ajuns cu discutiile atat de departe. Important este, si sper, ca ne putem baza si pe dansul si pe alti parlamentari ca vor vota motiunea de cenzura", a explicat Ponta.
El a adaugat ca in cadrul BPN s-a discutat si analizat stadiul actiunilor PSD, discutiile care vor avea loc cu diversi parlamentari in asa fel incat motiunea de cenzura care va fi introdusa in sesiunea ordinara din toamna sa aiba sanse reale de a fi adoptata si Cabinetul Boc sa-si inceteze "de fapt si de drept" activitatea, "pentru a opri ceea ce se mai poate opri din dezastrul" actualei guvernari.
Deputatul Calin Potor si-a anuntat intentia, la sfarsitul saptamanii trecute, de a parasi Partidul Democrat Liberal. El a precizat ca in cursul zilei de luni se va intalni cu conducerea PSD, formatiune de care, dupa cum sustine, se simte mai apropiat sufleteste. "Urmeaza sa ne intalnim, sa povestim. Am o invitatie facuta si la dumnealor (PSD - n.r.), am o invitatie facuta si la PNL sa ma intalnesc cu ei. (...) Nu stiu ce o sa se intample, nu am idei preconcepute. Ma voi duce si voi vedea cu ce echipa pot sa construiesc mai mult, in primul rand pentru electoratul din Alba Iulia", a precizat deputatul de Alba.