Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean Vrancea, a fost audiat ieri de Comisia de Aparare din Senat in legatura cu detinerea unei note informative despre unele persoane din judet.
Liderul de Vrancea a facut istoricul scandalului si a explicat ca totul a pornit de la acuzatiile aduse de un ziarist de la un cotidian central, care a facut un material despre felul in care “baronul“ Oprisan ar distruge destinele unor personalitati locale.
Ca raspuns, Oprisan, intervievat ulterior de acelasi ziarist, a “aruncat“ prezenta unei note informative care, potrivit pesedistului, “nu are legatura cu nici un Serviciu secret din Romania sau strain“.
“Referitor la faimoasa nota informativa, ea a fost scrisa de mana mea pentru a arata calitatea persoanelor care aparusera cu doua zile inainte“, a declarat Oprisan. El a precizat ca este vorba despre Marian Bobocea si Puiu Usturoi Paraschiv, zis Siru, ultimul fiind, potrivit lui Oprisan, un fost coleg al actualului ministru al Justitiei, Monica Macovei, in cadrul Coalitiei pentru un Parlament Curat, iar primul fiind chiar condamnat pentru o trecere frauduloasa a frontierei.

“Spionii“ din carciuma

Marian Oprisan a explicat ca informatiile din asa-zisa nota informativa i-au fost date de doi cetateni care au auzit o discutie intr-un bar in care Bobocea si Paraschiv ar fi dorit eliminarea, chiar fizica, a presedintelui CJ Vrancea.
Oprisan a exclus posibilitatea ca amenintarea sa fie reala.
“E doar un vis vechi de 15 ani pe care li-l poate indeplini doar electoratul judetului Vrancea la urmatoarele alegeri“, a spus fruntasul pesedist.

Fan al institutiilor statului

Marian Oprisan a explicat ca termenul de “nota informativa“ a fost ales intamplator, ea putan-du-se numi si memoriu. Faptul ca textul chiar este scris in stilul unei note informative a fost explicat de Oprisan prin aceea ca este un mare fan al institutiilor statului si al termenilor folositi de acestea.
Presedintele Comisiei de Aparare, Ioan Talpes (PSD), a precizat ca va face o solicitare MAI pentru a afla daca s-a produs o informare sau nu.

Oprisan nu vrea functii in PSD

Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean Vrancea, a declarat ieri ca nu va candida la nici o functie de conducere centrala a PSD. “Eu candidez la functia de presedinte al Organizatiei Vrancea a PSD, care este una dintre cele mai puternice organizatii din Romania“, a declarat Oprisan. Referitor la actuala formula posibila de conducere, cu Ion Iliescu presedinte si Adrian Nastase vicepresedinte, Marian Oprisan a precizat ca este multumit cu toate formulele care vor duce la consolidarea unui proiect politic important ca alternativa la guvernare pentru cetatenii Romaniei. Marian Oprisan a adaugat ca Ion Iliescu este un politician desavarsit. El a precizat ca nu a fost critic la adresa fostului sef al statului, doar a exprimat un punct de vedere in legatura cu decretul de gratiere semnat in mandatul sau. Oprisan a precizat ca a apreciat ca Iliescu si-a recunoscut greseala, in timp ce Adrian Nastase nu si-a recunoscut niciodata erorile.