Presedintele PPCD Bucuresti, Remus Opris, a declarat ca decizia Curtii Constitutionale (CC) cu privire la pachetul de legi al Guvernului pentru reforma justitiei este “o proiectie de interese a PSD si PRM, exprimata de o majoritate a judecatorilor legati prin trecutul lor de aceste partide“.
Opris a subliniat ca PSD si PRM au obtinut prin decizia CC ceea ce nu au reusit sa obtina in Parlament. El a explicat ca recunoaste “alinierea la atitudinea retrograda si anchilozata a acestor partide, preocupate mai mult de apararea intereselor pe plan politic“.
Opris a precizat ca “nu se poate face dreptate in Romania prin intermediul justitiei folosind in continuare slugile fostului regim comunist“.
Remus Opris a adaugat ca deciziile luate de presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu-Tariceanu de a declansa alegerile anticipate sunt utile. Opris a mai spus ca “in Romania trebuie sa continue revolutia portocalie care nu a inceput in toamna anului 2004“, ci in Piata Universitatii, in 1990.
El a conchis ca doreste crearea in Romania a unei puternice forte politice de centru-dreapta si ca nu exclude colaborarea, la alegerile anticipate, cu Alianta D.A.