"Traian Basescu a lasat pe mana structurii mafiote drumul pe care a intrat Romania". Acuzatia vine de la Sorin Oprescu, proaspat intrat in cursa pentru Cotroceni.
Prezent la Timisoara, la o intalnire cu sustinatorii, primarul general al Capitalei s-a lansat fara aplomb intr-un atac impotriva presedintelui.
"Nu sunt un tip antisistem. Sunt un om care a facut parte din sistem. Un om care 15 ani a stat intr-un partid politic si am incercat sa opresc aceasta expansiune. Politicul a impregnat orice fel de actiune la nivel administrativ. Nu cred ca au murit oameni in Timisoara pentru ca, in 20 de ani de libertate, sa ne intoarcem iar catre un sistem dictatorial in care un partid sau altul hotarasc cum trebuie sa fie. Hotarasc rezultatul votului. Varful acestui sistem nenorocit din ultimii ani de zile, vina o poarta in principal Traian Basescu", a declarat Sorin Oprescu, in cadrul unei conferinte de presa.
Atacul timid la adresa lui Basescu vine dupa ce Ion Iliescu spunea recent la Realitatea FM ca este inadmisibil faptul ca Sorin Oprescu nu a facut nici o referire la mandatul dezastruos al lui Traian Basescu. Presedintele de onoare al PSD il suspecteaza pe Oprescu de faptul ca ar avea o intelegere cu Traian Basescu, pentru care, alearga, se pare, in cursa electorala.
Modul cum Oprescu il ataca pe Basescu este prea vag si general. Aceleasi acuze rasuflate au fost formulate in toate campaniile electorale, la adresa tuturor celor care au fost la putere. Oprescu dovedeste ca este un politician amator.