Candidatul independent la Primaria Capitalei Sorin Oprescu a declarat, miercuri, ca panica "te face sa cobori din Dealul Cotrocenilor si sa calci Constitutia in picioare, live, la televizor".
Oprescu a spus, intr-o declaratie de presa, ca in timp ce el se afla printre blocuri sau in piete cu cetatenii, presa il suna si ii cere sa dea reactii si replici, el raspunzand ziaristilor: "La ce sa dau replici? am zis eu. La ce? Pai la ce se intampla in cealalta realitate, in realitatea lor".
In opinia lui Oprescu, un singur cuvant descrie perfect ce se intampla in tabara lui Blaga si Videanu: "neputinta". El a adaugat ca exista un alt cuvant care defineste ceea ce se intampla in spartele lui Blaga si Videanu, "in mafiile imobiliare de asfaltari si betoane": "panica". "Ce altceva te face sa arunci cu noroi toata ziua in Sorin Oprescu in cele mai josnice moduri? Ce altceva te face sa-i tarasti in noroi familia? Ce altceva te face sa cobori din Dealul Clujului si sa ii lasi balta pe votantii tai, cu ochii in soare? Ce altceva te face sa cobori din Dealul Cotroceniului si sa calci Constitutia in picioare, live, la televizor? Neputinta, domnilor!", a spus Oprescu.
Oprescu a adaugat ca neputinta este numele lui Blaga. "Panica, sub numele tau stau doi fosti primari ai Bucurestiului. Ce ascund acesti doi fosti primari care au adus in opt ani de zile Bucurestiul in situatia in care este? Oare cat de departe poate merge minciuna lor? Curiozitate, numele tau este Oprescu!", a spus candidatul independent.
Presedintele Traian Basescu l-a atacat, marti seara, la Realitatea TV, pe Sorin Oprescu, despre care a spus ca "este papusa lui Iliescu" si ca "locuieste in casa cu o stafie", aluzie la faptul ca tatal acestuia a fost general de Securitate.