Adrian Nastase are deja un contracandidat la postul de presedinte executiv al PSD. Ieri, in cadrul Delegatiei Permanente, Sorin Oprescu a anuntat ca s-a decis sa candideze pentru aceasta functie.
Membrii Delegatiei Permanente a PSD au luat in discutie mai multe probleme organizatorice privind Congresul din aprilie, dar si nemultumirile exprimate in teritoriu privind nominalizarea lui Marian Vanghelie drept candidat pentru postul de primar general al Capitalei. Nemultumiri au existat si in DP, fiindca, la un moment dat, i s-a reprosat lui Sorin Oprescu ca a refuzat sa candideze pentru Primaria Capitalei, lasandu-i astfel cale libera lui Vanghelie. In replica, Oprescu, vicepresedinte al PSD, a anuntat ca a luat decizia de a candida pentru functia de presedinte executiv al PSD. “Am explicat inca o data si am spus ca doresc sa-mi depun candidatura pentru presedinte executiv“, a declarat Oprescu, dupa sedinta Delegatiei.
Oprescu este, dupa Adrian Nastase, al doilea care-si anunta intentia de a candida pentru pozitia a doua in PSD. Alexandru Athanasiu, presedintele Consiliului National al PSD, a declarat ca Nastase a avut “o reactie fireasca“ la anuntul lui Oprescu, in sensul ca n-a comentat-o, in conditiile in care el insusi sustine o competitie deschisa pentru toata lumea.

Doi si pentru “secretar general“

Functia de secretar general este, pana acum, ravnita in mod oficial de Victor Ponta, care a fost desemnat sa candideze pentru acest post de Tineretul Social Democrat. O a doua candidatura ar putea veni din partea lui Ioan Rus, pe care chiar presedintele Adrian Nastase l-a invitat sambata sa participe la confruntare.
Alexandru Athanasiu a infirmat zvonurile potrivit carora se intentioneaza crearea a doua posturi de secretar general, dintre care unul sa fie al lui Ioan Rus. El sustine ca nu a existat nici o propunere in acest sens.

BExC hotaraste soarta lui Vanghelie

Delegatia Permanenta a PSD a luat in discutie ieri diversele opinii exprimate in presa, in mai multe organizatii ale partidului si de diversi politicieni privind candidatura lui Marian Vanghelie pentru Primaria Generala a Capitalei. Alexandru Athanasiu a declarat ca o decizie va fi luata in cadrul Biroului Executiv Central (BExC), singurul for de conducere care poate valida sau invalida candidatura lui Vanghelie. “In cazul in care candidatura va fi confirmata de BExC, ea va fi sprijinita de intregul partid“, a precizat Athanasiu.

Iliescu: “Vanghelie intra in galeria primarilor Capitalei“

Ion Iliescu a declarat ieri, la sfarsitul sedintei de grup a partidului din Senat, ca organizatiei PSD din Bucuresti “ii ramane sa-si asume intreaga raspundere pentru candidatul pe care-l sustine“. Iliescu a adaugat ca nu are nici o importanta daca el personal il sustine pe Marian Vanghelie sau nu. “Judecand dupa toti primarii de pana acum ai Capitalei, cred ca intra in aceeasi galerie - Lis, Halaicu, Basescu. E un om al actiunii, nu e un om care sa prezinte alte virtuti intelectuale, ceea ce n-au avut nici alti primari ai Capitalei de pana acum“, a declarat Iliescu. Referitor la candidatura lui Sorin Oprescu la functia de presedinte executiv al partidului, Ion Iliescu a explicat ca, potrivit statutului PSD, orice membru are dreptul sa intre in cursa interna pentru orice functie.