Din infruntarea electorala pierduta cu Adriean Videanu, fostul candidat PSD, Dan Marian Vanghelie, a iesit intarit. In prima sa conferinta de presa de dupa pierderea alegerilor, Vanghelie si-a tras aerul unui analist politic si a inceput sa caute tapi ispasitori in propriul partid, numindu-si unii dintre colegi “maimutoi implementati“.

Vanghelie si-a varsat supararea intr-o conferinta de presa organizata luni seara. Fara multe introduceri, el a spus de la bun inceput ca anumite persoane care ocupa functii de conducere la nivel central si municipal ar trebui “sa plece acasa“.
Fostul candidat a afirmat ca va propune conducerii Organizatiei Bucuresti sa se faca o “analiza pertinenta“ privind modul in care a fost pregatita campania electorala in toate sectoarele Capitalei. “Si, de ce nu, cred ca sunt anumite persoane care trebuie sa raspunda in cadrul partidului“, a adaugat el.
Vanghelie a fost de parere ca in Organizatia Bucuresti exista unele pobleme de organizare si functionare si unii oameni care “se indragostesc de microfon, vorbesc foarte frumos“, dar care nici macar nu ies la vot. Potrivit lui Vanghelie, este necesara o “analiza pertinenta“ la fiecare sector in parte.

Multi ar trebui sa plece acasa

Vanghelie si-a extins insa analiza la nivel national, afirmand ca exista persoane care “trebuie sa plece acasa“. “Dupa parerea mea, aceste persoane, intr-o anumita perioada, au dat o imagine negativa partidului si in continuare nu am reusit sa capacitam, sa schimbam imaginea“, a spus el.
Solicitat sa faca nominalizari, el i-a indicat pe Eugen Bejinariu, Gabriel Oprea si pe Tanasescu “de la Vama“ si a adaugat ca “sunt mai multi“. El a precizat ca nu este vorba ca acestia nu l-ar fi sprijinit in campanie, ci despre faptul ca “trebuie sa lase liber“. “Cred ca trebuie sa avem lideri adevarati, nu maimutoi implementati“, a conchis el.
Vanghelie a mai spus ca in campania de la Bucuresti a simtit sprijinul liderilor Dan Ioan Popescu si Sorin Oprescu.

Analize pentru Bucuresti

Liderul PSD, Adrian Nastase, a afirmat, tot luni seara, ca “neperformanta“ candidatului acestei formatiuni la Primaria Capitalei, Marian Vanghelie, nu a multumit “in nici un fel“.
Nastase s-a declarat “convins“ ca Organizatia PSD Bucuresti “va face analizele necesare si va cauta solutii pentru viitor“. In ceea ce priveste absenteismul inregistrat la alegerile de duminica, presedintele PSD a apreciat ca acesta “denota dezamagirea extraordinara a bucurestenilor fata de ce s-a intamplat, de fapt, in ultimele luni“, dar si nemultumirea fata de “aceasta continua campanie electorala“.

Oprescu isi apara candidatul


Fostul sef de campanie al lui Vanghelie, senatorul PSD Sorin Oprescu, i-a multumit primarului de la sectorul 5 pentru prestatia din campania electorala, apreciind ca acesta nu are de ce sa-si faca foarte multe “procese de constiinta“.
Oprescu a precizat ca nu este suparat de rezultatul obtinut de candidatul PSD, insa este “foarte ingrijorat“ din cauza slabei participari la vot, care arata “dezamagirea“ pe care a reusit sa o produca electoratului clasa politica.
“Cred ca e un subiect asupra caruia trebuie sa mediteze intreaga clasa politica“, a apreciat el.
Oprescu a precizat ca PSD a incercat sa le recomande bucurestenilor un administrator si a apreciat ca in aceasta cursa electorala Vanghelie s-a prezentat “cu aplomb“ si “a facut fata foarte bine“ bataliei electorale. “Ramane ca viitorul sa certifice ceea ce acum am prezentat electoratului“, a adaugat el.
Senatorul PSD a mai spus ca, dupa parerea sa, victoria obtinuta de Adriean Videanu “o sa-l arda putin la degete“ pe acesta, in sensul ca in Bucuresti sunt de facut foarte multe lucruri, care au fost prezentate din nou electoratului acum.