GANDUL.info: Iliescu: "Deocamdata nu-l suspendam pe Basescu. Coabitam"

La numai o zi dupa ce declarase, pentru gandul, ca Victor Ponta nu trebuie sa-si asume guvernarea in acest moment, presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, si-schimbat pozitia sustinand ca preluarea puterii de catre USL este o solutie buna. Mai mult, liderul social-democrat spune ca USL poate coabita o perioada cu presedintele Traian Basescu, nefiind cazul ca acesta sa fie suspendat acum.
"Este o zi benefica pentru PSD care a reusit sa infranga actuala putere care s-a pravalit din cauza guvernarii pe care a avut-o", a declarat, pentru gandul, Ion Iliescu.
Referitor la ultima sa declaratie potrivit careia Ponta nu ar trebui sa preia conducerea Guvernului, Iliescu a spus: "Asta a fost o parere a mea de ieri, pentru ca am considerat ca ar fi mai benefic un guvern de serviciu, de tranzitie. Dar dupa cum stau lucrurile, poate ca nu e rau ca si-a asumat guvernarea si ca formeaza un guvern care sa pregateasca alegerile".
Intrebat de o eventuala suspendare a presedintelui Traian Basescu, Ion Iliescu sustine ca nu este cazul. " Presedintele a actionat cu prudenta, a facut o numire corecta, si este posbil ca USL sa poata coabita cu acesta o perioada de timp", a spus el.