B365.realitatea.net informeaza: Piedone candideaza sub sigla UNPR. Udrea vrea sa castige Capitala cu Piedone si Ontanu
Prezenta la Conferinta Organizatiei Bucuresti a Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR) de joi, Elena Udrea a declarat ca spera ca la Primaria Capitalei, la alegerile locale, sa castige un candidat din partea PDL-UNPR. Marea bomba a Congresului UNPR o reprezinta anuntul primarului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, ca la localele de anul viitor va fi sprijinit de UNPR. Ontanu a rezumat: "UNPR" are acum doi primari de sector.
Elena Udrea, sefa PDL Bucuresti, si-a vizitat partenerii de guvernare la Congresul dedicat Capitalei. Laudele la adresa formatiunii politice conduse de ministrul Apararii Gabriel Oprea au curs neincetat din partea ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului: "Curajul dumneavoastra s-a vazut in parteneriatul cu PDL. Ati devenit un partid puternic. Vad aici oameni care au dovedit ca sunt buni administratori, preocupati de problemele tarii. Pe Gabriel Oprea il cunosc de foarte multi ani, de dinainte de a intra in politica. Vreau sa va spun ca a ramas acelasi om. Acesti oameni, cei de fata, merita sa primeasca un nou mandat din partea dumneavoastra" - le-a spus Udrea membrilor UNPR Bucuresti.
Udrea a mers si mai departe, pariind pe o colaborare castigatoare cu UNPR la alegerile locale din 2012: "Castigam la Bucuresti alegerile impreuna pentru ca avem cei mai buni primari. Trebuie sa gasim candidatul care ii trebuie Bucurestiului, orasul are nevoie de un primar caruia sa ii pese de bucuresteni, avem nevoie de un primar care sa lucreze cu norma intreaga, sa se trezeasca la 7.00 dimineata, nu are ce cauta cel care se trezeste la 14.00. Trebuie sa gasim un primar, pe cel mai bun dintre noi, care sa castige alegerile. Impreuna vom castiga alegerile din 2012 atat la nivel national, cat si la Bucuresti." - a spus sefa PDL Bucuresti.
Amabilitatile au curs insa si in sens invers: primarul Sectorului 2, seful UNPR Bucuresti, Neculai Ontanu, a catalogat-o pe Udrea drept "politicianul respectat de toti primarii, pentru ca i-a ajutat indiferent de culoare politica."
Dupa discursul tinut de Udrea, a venit momentul lui Cristian Popescu Piedone, acum primar al sectorului 4 din partea PC, dar, se pare, viitor candidat din partea UNPR la alegerile locale: "Sunt aici pentru ca ma leaga prietenia de 17 ani pe care o am cu Oprea(n.r.- presedintele UNPR). Sunt aici pentru ca in urma cu patru ani am batut la usa tuturor partidelor. M-a acceptat PC-ul din lipsa de candidati. Astazi nu tradez pe nimeni. Sunt aici pentru 2012" - a explicat primarul, care si-a declarat saptamana trecuta disponibilitatea de a colabora cu orice partid il va sustine in Sectorul 4. Piedone a demisionat din functiile de conducere ale Partidului Conservator, dar a ramas membru al acestui partid, pentru a nu-si pierde mandatul de primar de sector.
"Despre Piedone nu puteti spune ca e un mare politician. Puteti spune ca munca mea si a echipei m-au facut astazi cine sunt. Eu am plecat de jos. Am ajuns pas cu pas, unde sunt acum. Voi candida pentru progresul Capitelei!" - a spus Piedone, care a anuntat oficial ca va candida sub sigla UNPR la alegerile locale din 2012, fara a spune, insa, daca la Primaria de Sector sau la cea Generala.

UNPR are acum 2 primari de sector

Piedone si-a continuat tiradele la adresa partidelor care l-au respins: "In 2008 dupa 16 ani de cariera am batut la toate usile partidelor "Cine esti tu? Esti cel care aruncai cu pestii in sus? Nu esti sistemul, nu esti partidul, te vom aresta". Am ajuns la Partidul Conservator -caruia ii multumesc pentru ca am putut fi candidatrul unui partid desi vointa mea era sa fiu independent, dar n-am vrut sa risc - care m-a ales pt ca nu avea un candidat."
"Stiu ca atunci cand am cerut sa intru intr-un partid am fost refuzat, acum toata lumea vrea sa faca poza cu Piedone. Daca votau partidul in 2008, neam de neamul meu nu ajungeam primar, dar au votat Cristian Popescu Piedone. La mine a fost valabila zicala "N-au putut ei fura cat ati putut voi vota" - a spus Piedone.
Seful UNPR Bucuresti, Neculai Ontanu, a declarat: "De azi, UNPR are in Capitala doi primari de sector. Ii multumim lui Piedone ca si-a descarcat sufletul ca intr-o adevarata familie. Este clar ca vom castiga Bucurestiul."